PK Keräsen ensimmäinen single Let Go avaa tulevan soololevyn soundimaailman: – ”Halusin selvittää, osaanko oikeastaan laulaa ollenkaan!”

Menestysyhtye 22-Pistepirkkojen laulaja-kitaristina tunnetulta PK Keräseltä julkaistaan ensi vuoden alussa sooloalbumi. Ensimmäisellä soololevyllään Keränen operoi oivaltavana duona omaleimaisen jazzmuusikko Valtteri Pöyhösen kanssa. Dalindéo ja Ricky-Tick Big Band –yhtyeiden nokkamiehenä tunnettu Pöyhönen täydentää nerokkaasti Keräsen rämisevää kitarointia sekä vangitsevista melodioista pauhaaviin riffeihin räjähtäviä kappaleita.
Ensimmäinen single Let Go johdattelee tehokkaasti tulevan levyn tunnelmiin.
– Let Go oli ensimmäisiä biisejä, joita sain valmiiksi sooloalbumia tehdessäni. Kappaleessa kuuluu oikeastaan hienosti koko tulevan levyn soundimaailma, joka on yksinkertainen. Rumpukone, biitti, koskettimet, kitara, laulu ja jotain muuta –tässä tapauksessa oikeat jouset, kommentoi PK Keränen sinkkubiisiä.
Ajatus soololevystä syttyi seuraavana aamuna 22-Pistepirkkojen jäätyä vuonna 2015 määrittelemättömälle tauolle, mutta albumin valmistumisprosessi otti hartaat neljä vuotta kiteytyäkseen timanttiseksi kokonaisuudeksi. Neljän vuoden kypsyttelyyn on mahtunut monia vaiheita ja levyä on tehty sekä Ruotsissa tunnetun tuottaja-äänittäjä Tobias Fröbergin johdolla että myös Suomessa tuottaja Johnny Lee Michaelsin toimesta.
– Halusin selvittää, osaanko oikeasti säveltää kokonaisia kappaleita ilman orkesteria ympärilläni. Tai osaanko oikeastaan laulaa ollenkaan! Samaan aikaan tuumailin edelleen pitäväni musiikista ja soittamisen olevan aivan mahtavaa hommaa, kertoo PK Keränen prosessistaan.
Jo ennakkoon paljon kiinnostusta herättänyt albumi julkaistaan ensi vuoden alussa maailmanlaajuisesti ja sen julkaisee Playground Music Finland.
Jo ennen julkaisua tulevan albumin kappaleet on valittu musiikiksi myös ensi kuussa ensi-iltansa saavaan tv-sarjaan Mellom Oss (Between Us). Tanskalais-norjalaisesta suurtuotannosta povataan kansainvälistä menestysdraamaa ja Norjan ja Tanskan television lisäksi sarja nähdään todennäköisesti pian myös Suomessa ja Ruotsissa sekä muualla Euroopassa.

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.