Oona Kaparin uusi single ”Otan mielummin sateen” kumartaa epätäydellisyydelle ja säröille

Pitkän uran tuottajana ja miksaajana tehnyt Oona Kapari. Kuva: Asko Jonathan

Tuottaja ja lauluntekijä Oona Kapari on julkaissut uuden singlen. ”Otan mielummin sateen” on oodi epätäydellisyydelle sekä säröille, jotka tekevät meistä juuri omanlaisiamme. Artistilla on luja usko siihen, että ihmiskunnan tulevaisuus, kasvu ja pelastus löytyy empatiasta, niin itseään kuin muitakin kohtaan. Nykymaailmassa tavoitellaan kiihkeästi täydellisyyttä, jota ei oikeasti ole olemassa. Samalla syntyy käsittämättömiä paineita, kun yksilöt vertaavat itseään toisiin, näihin täydellisempiin, elämiin ja ihmisiin.
Ihan kaikki ihmiset, jotka tunnen on jollain lailla rikki. Mutta ne säröt tekee meistä just kiinnostavia. Itsensä hyväksyminen on kuitenkin vaikeaa. Muistan miten mua harmitti oman ADHD-diagnoosini saatuani, kun mulle sanottiin, että nehän on just niitä sun ihania piirteitä! Näitä ovat siis esimerkiksi hajamielisyys tai koheltaminen – ’säröt’ joista halusin kiperästi eroon selviytyäkseni uraihmisenä 20-luvulla. Epätäydellisyyden nimissä uuden singlen nimikin on kirjoitettu väärin, Kapari avaa.
Kaparille monien tavoittelema ”helppo elämä” ei tarkoita pysähtymistä ja aloilleen asettumista. Artisti kokee olevansa vahvoilla kriiseissä.
– Nautin kiireestä, esiintymisjännityksestä, dediksistä. Ilmoistakin pidän enemmän kaatosateesta kuin leppoisen lämpöisestä iltapäivästä. Kaatosateessa voi tuntea olevansa vapaa. Paineet siirtyy sisältä ulkopuolelle ja huuhtoutuu pois. Täydelliset meikit ja kampaukset valuu pilalle, eikä mitään odotuksia enää ole. Se on vapauttavaa”, artisti kommentoi.
Kappaleen tekstikin sai alkunsa vuosia sitten kaatosateessa. Kaparin tädillä oli tapana siteerata Lilo & Stitch -elokuvasta tuttua fraasia ”rikki, mutta silti hyvä. Silti hyvä”. Hokema jäi irrallisena pyörimään mieleen, ja hiljalleen sen ympärille muodostui kokonainen kappale. Sovitus ammentaa artistin musiikillisesta historiasta 90-luvulta.

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.