Suomalainen progemenestys Wheel julkaisi uuden sinkun Hyperion

Progressiivisella rockillaan ja metallillaan nopeasti suureen suosioon noussut kotimainen Wheel-yhtye julkaisi uutta musiikkia. Joulukuussa yhtye paljasti maaliskuussa ilmestyvältä Resident Human -levyltä kappaleen Movementupeine musiikkivideoineen: nyt vuorossa on 12-minuuttinen eeppinen Hyperion.
Hurjasta pituudestaan huolimatta Hyperion sai ensi-iltansa jo valtakunnallisessa radiossa, kun Radio Rock otti kappaleen aiemmin tällä viikolla käsittelyynsä. Wheelille tilanne ei ole kuitenkaan uusi, sillä edellisen, vuonna 2019 julkaistun Moving Backwards -levyn yhteydessä 10-minuuttinen ja sittemmin yhdeksi bändin menestyneimmäksi kappaleeksi noussut Wheel löysi tiensä niin ikään isoille radiokanaville kimurantteja progekuvioita arvostavien kuulijoiden iloksi.
Tämänkertainen single käsittelee elämän perusasioita – kuolemaa.
– Hyperion sai inspiraationsa Dan Simmonsin Hyperion Cantos -scifikirjasarjasta ja käsittelee ihmisen suhdetta omaan kuolevaisuuteensa ja kuolemaan. Koska me kaikki kuljemme täällä samaa lineaarista polkua lähtien tyhjyydestä oletettavasti vain päätyäksemme taas tyhjyyteen, kappaleessa pohditaan, että voisimme yhtä hyvin olla empaattisia muita tätä samaa matkaa käyviä kohtaan, sillä vaikka kuinka olemmekin erilaisia, kaikkien elämä päättyy lopulta samaan pisteeseen, Wheelin laulaja James Lascelles toteaa.
Wheelin odotettu toinen levy Resident Human julkaistaan 26. maaliskuuta. Levynjulkaisua on tarkoitus juhlistaa Suomen-kiertueella maaliskuun loppupuolella Apocalyptican lämppärinä Tampereella, Seinäjoella, Oulussa ja Kuopiossa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.