Jussi Hakulinen – Yön viimeinen varietee -areenakiertue kunnioittaa yhtyeen 40-vuotista uraa

Jussi Hakulisen kynästä on lähtöisin suuri osa Yön ensimmäisten hittilevyjen suurimmista biiseistä. Kuva: Harri Hinkka

Jussi Hakulinen – Yön viimeinen varietee -kiertue kokoaa Yö-yhtyeen ystävät yhteen ensi syksynä kolmelle areenakeikalle. Hakulisen Yölle säveltämiin ja sanoittamiin kappaleisiin keskittyvät upeat illat kuullaan 4. syyskuuta Tampereen TähtiAreenalla, 24. syyskuuta Rovaniemen Lappi Areenalla sekä 8. lokakuuta Helsingin Hartwall Areenalla.
Tulevat keikat ovat kunnianosoitus tänä vuonna 40 vuotta täyttävälle Yölle sekä edesmenneelle Olli Lindholmille. Samalla kyseessä on viimeinen kerta, kun Jussi Hakulinen tekee kiertueen, joka keskittyy hänen kynästään peräisin oleviin Yö-hitteihin.
– Homma jäi jotenkin keskeneräiseksi Yö revisited -keikalla syyskuussa 2019, ja halusin lopettaa homman näin. Kiertueen nimi ’Viimeinen varietee’ kuvaa tilannetta hyvin, ja tämän jälkeen biisit jäävät elämään omaa elämäänsä, Hakulinen kertoo.
Lämpimässä hengessä nykyisen Yö-yhtyeen kanssa sovitulla tulevalla kiertueella on mukana myös vierailijoita, jotka ovat jollain tavalla liittyneet Yö-yhtyeen tai Jussi Hakulisen historiaan tai ovat itsekin bändin faneja. Hartwall Areenalla ovat mukana muun muassa Pate Mustajärvi, Herra Ylppö, Vesku Jokinen sekä Pauli Hanhiniemi. Tarkat tiedot kaikkien konserttien vierailijoista ilmoitetaan myöhemmin.
Jussi Hakulinen oli mukana Yön Hartwall Areenan keikalla vierailijana vuonna 2011, mutta areenaluokan esiintymispaikat ovat hänelle silti erityislaatuinen asia.
– Onhan se uutta minulle, mutta onneksi biisit ovat omia niin niiden kanssa uskaltaa minne vaan, hän toteaa.
Konsertit järjestävän Loud N’ Live Promotions Oy:n promoottori Kalle Keskinen kokee Hakulisen kiertueen järjestämisen kunnia-asiana.
– On mahtava olla rakentamassa ja toteuttamassa historiaan jäävää, suuren musiikinkirjoittajan sekä legendaarisen Yö-yhtyeen perustajajäsenen kiertuetta, Keskinen sanoo.
Jussi Hakulinen muistelee Yön 40-vuotista uraa lämmöllä ja toteaa vuosikymmenten olleen hyvin värikästä menoa kaikin puolin.
– Nyt kuitenkin on mielestäni aika laittaa homma pakettiin, kun alkuperäisiä soittajia ei ole yhtään mukana, ja Olli Lindholmin poismeno vaikuttaa tähän asiaan tietenkin, Jussi Hakulinen kertoo.
Hakulisen kynästä on lähtöisin suuri osa Yön ensimmäisten hittilevyjen suurimmista biiseistä, joista kruununjalokivi on tietenkin Joutsenlaulu, jossa Jussi myös toimi laulajana. Muita areenakiertueella kuultavia Hakulisen kynäilemiä jättihittejä ovat muun muassa Likaiset legendat, Särkynyt enkeli, Kuorotyttö, Rakkaus on lumivalkoinen, Hän tanssi kanssa enkeleiden, Kiitos ja kunnia sekä Yhden illan varietee.

Konsertit kuullaan seuraavilla paikkakunnilla:
4.9.2021 TähtiAreena, Tampere
24.9.2021 Lappi Areena, Rovaniemi
8.10.2021 Hartwall Areena, Helsinki

Liput kaikkiin tapahtumiin tulevat myyntiin ensi viikon perjantaina 12. maaliskuuta kello 9.00 Ticketmasterissa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.