Satu Liin pop-chanson Laulua ikkunalaudalla maalaa seepiansävyisiä unelmia tulevaisuuden onnesta

Satu Liin toinen studioalbumi valmistuu ensi kesäksi. Kuva: Miikka Mäkitalo

Syksyllä 2019 esikoisalbuminsa Maailman laidalla julkaissut Satu Lii tuo häivähdyksen toivoa tulevaan uudella Laulua ikkunalaudalla -singlellään. Pop-chansoniksi luonnehdittava uusi kappale on kuin pieni pakomatka pois arjesta ajattomaan aikaan, jossa tulevaisuus näyttää nykyhetken synkkyydestä huolimatta kuitenkin valoisalta. Herkkä single on samalla esimakua ensi kesäksi valmistuvalta Satu Liin toiselta pitkäsoitolta.
Helsinkiläistynyt vihtiläisartisti teki uuden kappaleen yhteistyönä kotkalaislähtöisen esitystaiteilija Minttu-Maaria Makkosen kanssa.
– Toivoin saavani tulevalle albumilleen ystäväni, taiteilija Minttu-Maaria Makkosen sanoituksia, joita oli myös ensimmäisellä levyllä. Tiesin hänen aikeistaan lähteä opiskelemaan teatteria Ranskaan, mutta reissu ei koskaan toteutunut koronaviruksen seurauksena. Kun sain tekstin, inspiroiduin säveltämään laulun, jossa kuuluu vivahteita ranskalaisesta lauluperinteestä ja teatterin tunnelmasta, Satu Lii kertoo.
Tunnelma sopii mainiosti Satu Liin tuotantoon, joka ei ole koskaan pohjannut ohikiitäviin trendi-ilmiöihin. Kappaleiden tyylit vaihtelevat sen mukaan mikä sillä hetkellä inspiroi häntä, Tämä nähtiin myös tammikuussa, kun Satu Liin edellinen, laulaja Saden tyyliä mukaileva Kuu-single oli mukana Ylen Levylautakunta -ohjelmassa. Samalla viikolla Kiinasta otettiin yhteyttä ja Satun kappale pääsi soimaan pekingiläiseen radio-ohjelmaan. Tämä oli taiteilijalle hieno merkkipilari ja muistutus siitä, että musiikki on oma kielensä välittämättä siitä millä laulukielellä se on esitetty.
– Joskus kappale on valmis puolessa tunnissa, joskus taas saattaa mennä useampi viikko. Se ei määrittele kappaleen laatua. Jokainen kappale on oma yksilönsä siinä missä eläimet tällä maapallolla, mukaan lukien ihmiset, Satu kommentoi.
Laulua ikkunalaudalla -video julkaistaan myös tänään. Vanhakylän kartanon upeissa tiloissa taltioidun videon kuvasi ja editoi myös kappaleen tuottanut monilahjakas Tuomas Viiliäinen.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.