Pop-tulokas Chionen Bohemian-single ja -video ovat vastaisku synkkään tilanteeseen

Savonlinnasta ponnistava uusi pop-artisti Chione alias Mari Makkonen on ottanut ensiaskeliaan levyttävänä artistina ja julkaissut tänä vuonna jo tunnelmallisen Hey You! -singlensä sekä sitä seuranneen Highway -biisin. Urbaanissa tyylikkäässä soundiympäristössä sujuvasti seikkaileva Chione paljastaa nyt uuden Bohemian-singlensä. jonka positiivinen sanoma kietoutuu soljuviin säveliin.
– Halusin tehdä kepeän ja hyväntuulisen biisin. Maailmantilanteen ollessa tällä hetkellä mikä on, halusin tehdä jotain piristävää. Taide kaikissa muodoissaan toimii hyvänä vastapainona arjelle. Sen merkitys on viimeaikoina korostunut, Chione sanoo.
– Joskus on hyvä tulla syvyyksistä pintaan ja suhtautua asioihin, elämään ja itseensä kevyemmin. Biisin sanoma on se, että elämä on tässä ja nyt, ole läsnä ja nauti hetkestä, hän muistuttaa.
Taiteiden yhdistäminen näkyy myös hänen ensimmäisessä Bohemian-musiikkivideossaan, jossa on mukana joukko taitavia tanssijoita. Savonlinnan Kulttuurikellarissa kuvatun videon koreografian teki Ramona Dancau.
– Oli hienoa tehdä töitä luovan ja ammattitaitoisen työryhmän kanssa.
Chionen biisihanat avautuivat toden teolla hänen opiskellessaan musiikin tuottamista Point Blank Music Schoolissa Lontoossa. Hän säveltää ja sanoittaa itse omat kappaleensa ja on vahvasti mukana myös niiden tuotantoprosessissa. Jokainen hänen lauluistaan kätkee myös sisäänsä vahvan teeman ja sanoman joihin jokainen voi samaistua.
– Minua kiehtoo se, että uskalletaan puhua laulujen kautta rehellisesti jättämättä pois vaikeitakaan aiheita. Arvostan sitä, että laulun esittää itse laulun kirjoittaja, tällöin esityksestäkin välittyy suoraan itse kirjoittajan tunteet ja siinä on näin enemmän syvyyttä.