Pyhimys ja Eino Grön duetoivat Hyvät hautajaiset -kappaleessa

Pyhimys ja Eino Grön esiintyivät perjantaina Emma-gaalassa. Kuva: Screen shot Emma-gaalan esityksestä.

Joko olet kuullut Pyhimyksen biisin, jossa on mukana todellinen yllätysnimi, ikoninen suomalaisääni Eino Grön?
Hyvät hautajaiset -kappale on melankolinen, syvälle suomalaisuuden syövereihin uppoutuva kappale. Se pohjustaa Pyhimyksen tulevaa albumia, jonka teema perustuu artistin omiin kokemuksiin Suomesta ja suomalaisuudesta. Tarkan läpikäynnin jälkeen Pyhimys koki pitkän musiikkiuran tehneen Grönin juuri oikeaksi tulkitsijaksi koskettavalle avaussinglelle.
– Yhteistyö on ollut alusta alkaen luontevaa, eikä maailmojen kohtaamista juuri edes huomaa. Jos yhdellä sanalla Eikkaa pitäisi kuvata, se olisi cool. Emme ole ehkä toistemme musiikin suurimpia kuluttajia tai tuntijoita, mutta välillä joudun peittämään fanitustani, joka kohdistuu nimenomaan hänen tapaansa kohdata ihmiset ja kantaa itsensä. Koen, että itse olen aina ollut enemmänkin ohjaaja tai käsikirjoittaja, joka päätyy näyttelemään hahmojaan, kun taas Eikka on aito tähti, jollaisia enää harvoin Suomessa kohtaa. On suuri kunnia, että hän lähti kappaleelle mukaan, Pyhimys kertoo.
Hyvät hautajaiset -kappaletta ovat olleet tekemässä Pyhimyksen lisäksi Jurek Reunamäki, Henna Sarriola sekä Olli Äkräs. Äkräs on myös tuottanut kappaleen sekä äänittänyt sen yhdessä Risto Hemmin kanssa. Grönin lauluosuudet on äänitetty Suomen legendaarisimman studion Finnvoxin tiloissa, jossa myös monia Grönin omia klassikkokappaleita on nauhoitettu.

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.