Uutta musiikkia helsinkiläiseltä Pastis-yhtyeeltä – Tänään julkaistu ”Waiting on My Girl” soi kauneuden ja kaaoksen sävyissä

Pastiksen voi nähdä seuraavan kerran livenä Helsingissä ravintola Siltasessa 16. marraskuuta. Kuva: Ashley Wolf

Indierock-yhtye Pastis on julkaissut uuden singlen tänään perjantaina 14. lokakuuta. Kaihoisa Waiting on My Girl käsittelee herkkyydellä muutoksen samanaikaista vaikeutta ja vääjäämättömyyttä. Unenomainen sointukierto tutkiskelee päämäärättömyyden teemaa Lauri Elorannan tuotannon kehitellessä sitä niin kauneuden kuin kaaoksen sävyihin.
Uusi kappaleemme on kuin hidastettu autokolari, musiikillinen valokuva hiekkamyrskystä vesilasissa, yhtye kuvailee talvella julkaistavan kakkosalbuminsa tuoreinta singlelohkaisua.
Euroopan kentille tähtäävä Pastis yhdistelee tyylikkäästi vaikutteita kitaravetoisesta indierockista halki vuosikymmenten. BBC Radio 6:lla soineet kappaleet rakentuvat tarttuvien melodioiden ja yhteislauluun houkuttelevien kertosäkeiden varaan. Tämä ajaton kaava on saanut jopa Helsingin Sanomat lataamaan ”huomattavia odotuksia tulevaa albumia kohtaan”.
Helmikuussa 2023 odotus päättyy, kun palkitun Lauri Elorannan tuottama kakkoslevy näkee päivänvalon. Esimakua yhtyeen uudistuneesta soundimaailmasta ovat tarjoilleet jo edelliset singlejulkaisut Oh Jaqueline ja It’s a Wonderful Life sekä nyt julkaistu Waiting on My Girl.
Viisihenkisessä yhtyeessä vaikuttavat Henrik Vuoksenmaa (basso), Markus Nymalm (kitara ja laulu), Emil Inberg (kitara), Sakari Palmroos (kitara) ja Kalle Valkama (rummut). Heti uransa alussa Pastis sai mukavaa nostetta, kun sekä YleX että Soundi huomioivat Four Stories -debyytti-ep:n (2018) tahoillaan. Yhtyeen ensimmäinen pitkäsoitto Circles julkaistiin vuonna 2019 ja se noteerattiin useassa kotimaisessa ja kansainvälisessä mediassa. Pastiksen voi nähdä seuraavan kerran livenä Helsingissä ravintola Siltasessa 16. marraskuuta.

 

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.