Arvio: Marsin paras bändi ja kaksi muuta huippuvetoa

Santa Cruzin Archie keikalla Helsingissä.

Tarkoituksenani oli pitää pikku lomapaussi kirjoittamisesta, mutta tämä liveraportti oli kirjoitettava. Niin kova livesetti oli nimittäin lauteilla torstaina Tavastialla kun nuoren polven lahjakkuudet Santa Cruz, Lost Society ja Shiraz Lane laittoivat lavalla parastaan.
Viimeisenä esiintynyt Santa Cruz on varsinkin urallaan hurjassa nousukiidossa ja suosio on Suomessakin kasvanut kovaa vauhtia. Kun Santa Cruz nousi lavalle innostunut ja runsaslukuinen yleisö tuntui sekoavan. Santa Cruzin suosiota ei täydy ihmetellä, sillä bändissä on moni asia kohdillaan: tärkeintä on sen hyvät biisit, lisäksi bändi on todella viihdyttävä livenä ja kaiken lisäksi bändin sympaattinen ote välittyy positiivisesti yleisöön asti. Laulaja-kitaristi Archiella ja kumppaneilla on homma hanskassa ja Tavastialla nähtiinkin huikea veto.

Lost Societyn Samy Elbanna (vas.) ja Arttu Lesonen vauhdissa.
Lost Societyn Samy Elbanna (vas.) ja Arttu Lesonen vauhdissa.

Santa Cruz-laulaja kehui heitä ennen esiintynyttä Lost Societyä ”ehkä Suomen parhaaksi bändiksi”. Pohdin tuota kommenttia eikä se minusta voi pitää paikkaansa, sillä Lost Society ei voi olla Suomesta kotoisin, eikä kyllä koko maapalloltakaan. Niin hirveä energialataus Lost Societyn keikassa oli, ettei semmoista yksinkertaisesti löydy maapallolta. Lost Societyä voisikin kehua ulkoavaruuden parhaaksi bändiksi. Ehkä bändi on Marsista kotoisin. Laulaja-kitaristi Samy Elbanna ei ainakaan ole ihminen, vaan jonkilainen turboahdettu ja laserviritetty alien, joka kyllästyi Marsin rauhaan ja lähti maan päälle laittamaan kasaan ihan älyttömän kovan trash-metalli bändin Lost Societyn. Hauska yksityiskohta keikassa oli se, kun Elbanna pyysi faneja menemään lattian tasolle kyykkyyn ja ponnistamaan siltä ilmaan, niin koko muu Tavastia oli mukana leikissä, mutta keikkaa seurannut Tommi Läntinen pysyi tyynesti pystyssä. Olisiko Tommi mennyt kyykkyyn, jos olisi tiennyt Elbannan alien- taustasta? Se jäi nyt kysymysmerkiksi.

Shira
Shiraz Lane rokkasi ensimmäisenö.

Illan ensimmäisenä bändinä soitti Shiraz Lane. Jälleen tuli todistettua, että ainakin Suomessa rock ’n’ roll elää ja hengittää hyvin, vaikka Kissin Gene Simmons onkin yrittänyt tappaa rokkia puheillaan. Shiraz Lanen keikka veti suupielet ylös päin, sillä bändillä oli niin kova yritys päällä, ettei enempää olisi voinut yrittää. Kaikki bändin suosikkibändeiltä opitut elkeet nähtiin lavalla. Välillä tuntui kun olisi katsonut sekoitusta Skid Row’n, Guns N’ Rosesin ja Mötley Crüen keikoista. Kaiken lisäksi bändin basisti Joel Alex on kuin ilmetty Suomen oma Nikki Sixx ulkonäöltään ja elkeiltään. Mikään vain muilta bändeiltä ideoitaan pöllivä bändi Shiraz Lane ei kuitenkaan todellakaan ole, sillä äskettäin debyyttilevynsä julkaisseella yhtyeellä on nippu hyviä biisejä. Sellaisia kuten House of Cards, Momma’s Boy, Mental Slavery ja For Crying out Loud. Soittotaito on myös mainiosti hallussa ja laulaja Hannes Kettillä on persoonallinen lauluääni. Kett oli myös vauhdissa kun koko illan päätteeksi kaikki bändit tulivat lavalle meuhkaamaan ja soittamaan Gunnareiden klassikkobiisin Paradise Cityn. Kett lauloi tyylillä, mutta täytyy myös sanoa, että Santa Cruzin Archie ja Johnny soittivat biisin kitaroilla niin hyvin, että Slash ja Izzy olisivat taatusti diganneet näkemästään, jos olisivat olleet todistamassa hienoa keikkailtaa Tavastialla.

Teksti ja kuvat: Mikko Korvenkari

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.