Lauri Tähkä äänitti Aavikko-biisin pohjoisella aavikolla, Lapin erämaassa

Lauri Tähkä juhlistaa uutta albumiaan erityislaatuisilla levynjulkaisukeikoilla. Kuvaaja: Ville Juurikkala

Lauri Tähkältä on jo ehditty odottaa uutta musiikkia. Menestyksekkään Meidän tulevat päivät -albumin lukuisat hitit ovat jääneet elämään, mutta nyt on aika kääntää uusi sivu. Perjantaina 5. maaliskuuta julkaistava single Aavikko aloittaa uuden aikakauden.
Uudella kappaleella Lauri Tähkän saumaton yhteistyö tuottaja Jukka Immosen kanssa syvenee.
Aavikko on äänitetty pohjoisella aavikolla, Lapin erämaassa. Lapin ainutlaatuisuus ja rauha ovat erityisen suuressa osassa tämän singlen synnyssä, Lauri Tähkä sanoo.
Aavikko-singleä ovat Laurin kanssa olleet tekemässä Tiina Vainikainen ja Tido.
Suomen energisimpiin live-esiintyjiin kuuluvan Lauri Tähkän edellinen albumi Meidän tulevat päivät julkaistiin maaliskuussa 2019. Levy nousi suoraan virallisen listan ykköseksi ja se on ylittänyt tuplaplatinarajan.
Pitkän ja menestyksekkään uran tehneen Laurin tarina on muutenkin koko ajan kasvanut. Meidän tulevat päivät -albumin singlet Mä en pelkääPalavaa vettäMustaherukan tuoksuinen tyttö sekä Jääkukkia ovat olleet todella menestyksekkäitä sekä Spotifyssa että radiossa. Palavaa vettä -kappale rikkoi myös ennätyksen sillä, että se oli peräti 14 viikkoa radiolistan ykkösenä. Keväällä 2020 Lauri Tähkä palkittiin Emma-gaalassa kolmella pystillä.