Suomirock-bändi Monotonia tekee paluun – Mielipuolen päiväkirja -kappaleen musiikkivideo katsottavissa

Monotonia on keikalla 12. lokakuuta Helsingin On The Rocksissa suomirock-teemaisessa illassa, jossa mukana ovat myös Varjola ja Aston Kalmari. Kuva: Eero Salonlahti

Monotonia on helsinkiläinen rockbändi, jonka maakunnista pääkaupunkiseudun sulatusuuniin valuneet jäsenet tutustuivat toisiinsa, alkoivat luoda yhdessä musiikkia, julkaisivat kehutun debyyttilevyn, nousivat soittolistoille – ja lopettivat. Vuoden 2020 väsähdys bänditoimintaan kuitenkin unohtui, kun triona operoinut yhtye sai uuden jäsenen, ja nyt on aika jatkaa uudella energialla eteenpäin. Bändissä vaikuttavat: Laulu ja kitara – Jaki Vepsäläinen,  basso ja laulu – Jari Luomala, rummut ja laulu – Jukka Moilanen ja kitara ja koskettimet – Ilpo Rajala.
Monotonia astuu jälleen parrasvaloihin keskiviikkona 12. lokakuuta Helsingin On The Rocksissa suomirock-teemaisessa illassa, jossa mukana ovat myös Varjola ja Aston Kalmari.
Yhtyeen vuoden 2018 debyyttilevyn Debyytti tuotti musiikillinen kultasormi Jonas Olsson, ja amerikkalaista mainstream-rockia ja alternativen sävyjä yhdistelevä levy sai erinomaisen vastaanoton medioissa. Nyt Monotonia julkaisee uutta musiikkia tuplasinglen muodossa: Mielipuolen päiväkirja ja Nähdään unissani laajentavat aiempaa äänimaisemaa rikkaampaan ja tunnelmallisempaan suuntaan.
– Mielipuolen päiväkirja kertoo tarinan henkilöstä, jonka tunsin läheisesti vuosien ajan. Kappale ei toki ole suora kertomus asioiden kulkemisesta päätökseen vaan enemmänkin silta omien ajatusteni, hänen kertomuksiensa ja kirjoitustensa sekä meidän yhteisten keskustelujen välillä.  Kappaleen aihe on raadollinen, mutta itselleni oli silti puhdistava prosessi kirjoittaa laulu, joka kertoo tarinaa siloittelematta ja antaa yhden näkemyksen asiasta, johon kenenkään ei toivoisi päätyvän, Monotonian laulaja ja kappaleen säveltänyt ja sanoittanut Jaki Vepsäläinen kertoo.
Mielipuolen päiväkirja -musiikkivideon ohjasi Eero Salonlahti, jonka kanssa bändi on ennenkin tehnyt yhteistyötä.
– Musiikkivideolla haettiin tunnetilojen kuohuntaa ihmismielen käsitellessä omia päänsisäisiä haasteitaan.  Se kuvattiin Eeron studiolla Espoossa, eikä Eero tarkoituksella kertonut paljoa etukäteen, mitä tuleman pitää. Musavideossa jokainen sitten heittäytyi biisin tunnelmiin kameran edessä ilman sen tarkempaa käsikirjoitusta.

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.