Kissa on yhdistelmä 70-luvun alun glam-estetiikkaa, varhaisen heavy metallin teatraalisuutta sekä kiihkeää rakkautta

Kissan taival sai alkunsa keväällä 2020.

Kissa on kitaristi, laulaja ja biisintekijä Günter Kiviojan villi, röyhkeä ja pompöösi alter ego. Se syntyi yhden henkilön tarpeesta purkaa se alkukantaisin, hauskin ja yksinkertaisin rock-energia, ja kuorruttaa se glitterillä sekä pop-koukuilla. Yhtye ammentaa musiikillisen ja lyyrisen voimansa huolettomasta rock ’n’ rollin alkulähteestä, 70-luvun alun glam-estetiikasta, varhaisen heavy metallin teatraalisuudesta sekä kiihkeästä rakkaudesta.
– Ystävien rakkaus on se, mikä kuitenkin tekee elämästä elämisen arvoista, siispä kasasin ympärilleni Vaarallisen bändin. Kissa on simppeliä ja hauskaa, mutta siinä on myös syvällisempää ajatusta, Kivioja kertoo.
Eheä ja voimaa uhkuva levykokonaisuus koostuu harkituista koukuista, raikkaista ja rajuista riffeistä, massiivisista synaverhoista sekä sopivasti kieli poskessa kirjoitetuista tarinoista. Kepeän kuplivan pinnan alla asuu silti herkkä ja hellä rakastaja. Vaarallinen bändi on moniaistinen kokemus, joka tarjoaa silmiä hivelevän ja seksiä tihkuvan shown.
Kissa on rakastajille, haaveilijoille, koviksille ja pehmoille, poppareille ja rokkareille. Onko mitään parempaa kuin paeta hetkeksi raskasta arkea, asettaa levy lautaselle, kääntää nupit yhteentoista ja uppoutua pinkin usvan verhoamaan teiniunelmaan, hypätä lainsuojattoman rokkarin likaisiin buutseihin sekä liitää ajan ja aineen halki kohti tuntematonta.
Yhtyeen nauhoittavasta kokoonpanosta löytyy kotimaisen indie- ja punkrockin kermaa, sillä soittajiston taustalta löytyy bändejä kuten Ghost World, Hard Action, Chestburster, Kohti Tuhoa, Foreseen, Kaleidobolt, Kynnet, Pintandwefall, Sir Liselot, Plastic Tones, Tamara Luonto, Acid Runssekä The Toxics vain muutamia mainitaksemme.
KISSA:n debyyttilevy Vaarallinen bändi ilmestyy 4.6.2021 ja on ennakkomyynnissä Svart Recordsin verkkokaupassa. Albumin nimikkobiisi julkaistaan digitaalisesti 12.3.2021. Frans Nybackan ohjaama musiikkivideo löytyy levy-yhtiön YouTube kanavalta.