Katso Sampsa Astalan uuden singlen musiikkivideo

Sampsa Astala tekee uraa suomenkielisellä musiikillaan. Kuva: Ville Juurikkala

Raketin lailla soittolistoille suomenkielisellä popillaan noussut Sampsa Astala julkaisi uusimman Mikä pahan tappais -biisin sekä musiikkivideon, joissa kumpaisessakin on mukana pilkkeenä silmäkulmassa sykkivä 70-luvun disko. Videon on ohjannut Joel Hiljanen, ja mukana videolla nähdään ilman maskeja nyt koko Sampsan niin sanottu ”Lordibändi” eli aikaisemmin hirviöyhtyeen riveissä vaikuttaneet Niko Hurme sekä Leena Peisala.
– Videoon haettiin fiilistä BeeGeesin Stayin’ Aliven videosta, missä veljekset kävelevät kaupungin lavasteissa rintakarvat röyheinä. Sijoitimme itsemme Helsingin Kallioon, tosin ilman rintakarvoja. Pientä juontakin on havaittavissa, jos oikein tarkkana on, Sampsa kertoo hymyillen.
Mikä pahan tappais -teema on muhinut jo pitkään Sampsan pöytälaatikossa. Onpa melodiaa kehitelty myös jopa punttisalin soutulaitteessa.
– Aloin työstää siitä sellaista köyhän miehen funkia, jonka sanoituksen päähenkilö on perinteinen naistenmies, joka on kohdannut vertaisensa. Jopa niin, että hän taitaa jäädä tarinassa kakkoseksi. Sain Jarkko Martikaiselta kullanarvoisia kommentteja tekstistä. Eli kirjoitin sen moneen kertaan uusiksi Astala toteaa.
Biisin peilipallon lailla kimaltelevaan ”Michael Jackson meets ABBA” -väliosaan on haettu vaikutteita suoraan diskoaikakaudelta, jolloin instrumentaaliosat olivat voimissaan.
– Sovitus tehtiin kimpassa bändin kanssa. Halusimme tuoda tanssittavuutta mukaan, jotta keikoilla saataisiin ihmisten lanteet liikkeelle, Sampsa lisää.
Ja keikkoja totisesti on tulossa – lanseerasihan Sampsa aikaisemmin kesällä kaikkiaan 106 keikkaa eli kaikki Suomen kaupungin sisältävän kiertuehankkeensa!

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.