Bodom After Midnight julkaisee Paint The Sky With Blood -EP:n huhtikuussa: – ”Alexi oli erittäin innoissaan näistä kappaleista”

Vuonna 2020 uutisoitiin, että  huippukitaristi Alexi Laihon vastaperustettu superryhmä Bodom After Midnight olisi legendaarisen Children of Bodom -metalliyhtyeen seuraaja. Bändin suunnitelmat olivat suuret ja niihin kuului EP-julkaisu tänä keväänä sekä täyspitkä albumi myöhemmin kuluvan vuoden aikana. Bändin johtohahmo Alexi Laiho kuitenkin menehtyi äskettäin yllättäen.
Napalm Recordsin kautta 23. huhtikuuta julkaistava EP Paint The Sky With Blood äänitettiin Suomessa vuonna 2020, ja sen oli tarkoitus aloittaa uusi, jännittävä luku. Valitettavasti tuo luku päättyi aivan liian aikaisin, ja nyt kolmesta kappaleesta koostuva tuleva EP saa aivan uuden merkityksen. Paint The Sky With Blood on ennen kaikkea kunnianosoitus uskomattomalle taiteilijalle ja poikkeukselliselle musiikilliselle perinnölle, edesmenneelle kitaristille ja vokalistille Alexi Laiholle sekä samalla myös moderni hatunnosto koko genrelle.
– Kuten me muutkin, Alexi oli erittäin innoissaan näistä kappaleista eikä malttanut odottaa niiden julkaisua, joten olemme iloisia, että voimme täyttää hänen toiveensa. On sanomattakin selvää, että olemme otettuja ja ylpeitä siitä, että saimme olla mukana hänen viimeisessä luovassa työssään, ja tuomme sen nyt kaikkien kuultavaksi juuri niin kuin hän halusikin. On aika päästää peto vielä kerran irti ja juhlia Alexin musiikkia, perintöä ja miestä itse, Bodom After Midnight -bändi toteaa tiedotteessa.
Raivoavien kitaroiden myrsky ja pauhaavat rummut sulautuvat Laihon monipuolisiin laulutaitoihin Paint The Sky With Bloodin nimikappaleella, joka avaa 14 minuuttia kestävän EP:n. Kappaleessa on kuultavissa alkuaikojen Children of Bodom -henkisiä elementtejä yhdistettyinä moderneihin vaikutteisiin. Toinen raita Payback’s A Bitch lähtee massiivisella kitarariffittelyllään kostoretkelle kulminoituen anteeksipyytelemättömään, rajuun hyökkäykseen. Alexi Laihon, kitaristi Daniel Freybergin, rumpali Waltteri Väyrysen (Paradise Lost), basisti Mitja Toivosen (ex-Santa Cruz) ja live-kosketinsoittaja Vili Itäpellon yhteissoitanta kertoo bändin poikkeuksellisista musiikillisista taidoista sekä on hieno osoitus yhtyeen kyvystä sulauttaa monien eri genrejen vaikutuksia yhteen.
Ruotsalaisen extreme metal -yhtye Dissectionin ajaton klassikko saa uutta särmää viimeisen kappaleen, Where Dead Angels Lie -lainan, kruunatessa koko EP:n. Vainoava riffittely ja uhkaavat kuiskaukset yhdistettynä tyypilliseen raspihuutoon pysyvät alkuperäiselle biisille uskollisina, tuoden kappaleelle kuitenkin kiistattomasti omaleimaista Bodom After Midnight -potkua.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.