Ilari Hämäläinen julkaisee uuden sooloalbumin – Savuna ilmaan -single hengittää kasarin synapoppia

Ilari Hämäläinen valittiin the Voice of Finlandin valovoimaisimmaksi laulajaksi vuonna 2016. Kuva: André Rodriguez

Musiikkialan moniottelija ja muun muassa Pete Parkkosen sekä Kaija Koon taustalta tuttu Ilari Hämäläinen julkaisi vahvasti kasarisynapopille kumartavan biisin Savuna ilmaan. Se on samalla tulevan Ilari Hämäläisen kolmannen soololevyn ensimmäinen singlejulkaisu.
– Kolmannen albumin kappaleet ovat olleet jo pari-kolme vuotta odottamassa erinäisiä käänteitä, neuvotteluita ja muiden julkaisujen ja sitoumusten aikatauluja, joten onkin todella helpottavaa, kun vihdoin on hyvä hetki laittaa uutta musiikkia julki, Ilari Hämäläinen toteaa.
Savuna Ilmaan on onnellisen miehen laulu: miehen, joka ei olla uskoa, että hänen unelmansa on toteutunut. Se on nyt ja tässä.
– Se kertoo Suomen kesässä tapahtuvasta kohtaamisesta, kun pienemmistä kaupungeista pois muuttaneet nuoret palaavat nyt aikuisina kotiseudulleen ja tapaavat sinne jääneet ystävänsä. Se kertoo lumoavasta hetkestä, kun toinen ihminen hetkellisesti täyttää koko maailman ja menneisyys ja tulevaisuus katoaa ajatuksista.
Uusi biisi on samalla erään uuden aikakauden alku.
– Niin sanotun synthwave/retrowave-vivahteen löytymistä edelsi pitkä taiteellinen karhunpaini, kun tarjolla oli houkutteleva sopimus suuremmassa levy-yhtiössä, mikäli musiikki muokkaantuisi nykyaikaiseksi elektroniseksi popmusiikiksi. Lopulta vääntämisen ja muokkaamisen jälkeen molemmat osapuolet totesivat, että rakkaus 80-luvun musiikkiin on niin syvällä, ettei sitä pysty riisumaan, Ilari tunnustaa ja toteaa sydämensä pysyvän rehellisenä musiikille mitä ikinä sieltä tuleekaan.
Tulevalla albumilla melodinen rock ja 80-lukulainen syntikkapop lyövät kättä saumattomasti.
– Albumin läpi kulkee vahva muisto vanhoista peliluolista ja kasettisoitinten huojuvista nauhoista – ajalta jolloin minun oma unelmani laulajan ja musiikintekijän urasta syntyi, Hämäläinen tunnustaa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.