Tilhet, pajut ja muut jatkaa laatumusiikin tekemistä

Tilhet, pajut ja muut julkaisi uuden levyn.

Tilhet, pajut ja muut- yhtyeellä pyyhkii hyvin. Bändin uusi levy on saanut osakseen upeaa palautetta musiikkimedialta ja sinkkubiisi Kaikki liikkuu eteenpäin nousi äskettäin Radio Suomen soitetuimmaksi kappaleeksi.
Kunnes aika mennyt on -levyn positiivinen vastaanotto saa yhtyeen lauluntekijä Juho Hoikan huokaamaan tyytyväisenä.
– Kyllähän se mieltä lämmittää, kun kova työ palkitaan kannustavalla palautteella. Koko bändi saa kaikesta hyvästä palautteesta paljoa uskoa ja energiaa tulevaisuutta varten. Omasta mielestäni levystä tuli onnistunut. Olen tyytyväinen, että levylle saatiin taltioitua juuri meille ominainen soundi, Juho Hoikka kertoo.
Tilhet, pajut ja muut julkaisi nyt toisen täyspitkän levynsä. Koko yhtye on antanut sen syntymiseen oman vahvan panoksensa.
– Juho toi biisit treeneihin, mutta biisien lopullinen muoto on hioutunut bänditreeneissä yhdessä biisejä kehittämällä, sanoo laulaja Anna-Sofia Tuominen.
Bändin uutukaista väännettiin kasaan studion syövereissä huolellisesti ja suurella tunteen palolla.
– Välillä roskikset saivat kyytiä, kun biisien suunnasta käytiin tunteikkaita keskusteluja, Tuominen nauraa.
Sellainen kappale oli varsinkin radiohitti Kaikki liikkuu eteenpäin.
– Siitä kappaleesta haluttiin tehdä radioystävällinen ja sen biisin saaminen nykyiseen muotoonsa oli monen käänteen takana. Oman vahvan mielipiteensä biisin muotoon antoi levy-yhtiöpomomme Kari Hynninen, jolla onkin paljon tärkeää kokemusta siitä, miten saada kappaleesta radioystävällinen, sanoo Tuominen.
Kunnes aika mennyt on- levy on perusluonteeltaan tummasävyinen ja pohdiskeleva. Irtipäästämisen ja luopumisen vaikeuden teemaa on ilmassa ja haikeuden tunne nousee pintaan levyä kuunnellessa. Tilhet, pajut ja muut- bändin musiikki on aitoa ja myös biisien sanat kumpuavat tosielämästä.
– Levyn sanoituksista heijastuvat sekä oman että lähipiirini ihmisten henkilökohtaisen elämän tapahtumat. Biisien teon aikana monella ihmisellä tuntui olevan elämässään eri asiat katkolla. Minusta tuntuu luontevalta kirjoittaa lauluja aiheista, jotka kumpuavat omista kokemuksistani, sanoo Hoikka.
Hoikka kertoo havahtuneensa sävellystyön loppumetreillä, että tematiikaltaan levystä oli tulossa melkoisen mollivoittoinen.
– Onneksi sentään suurin osa biiseistämme soi duurissa. Jos biisitkin soisivat mollissa, olisimme varmasti Suomen ankein bändi, Hoikka nauraa.
Ei uutuuslevy sentään pelkkää haikeaa melankoliaa sisällä.
– Tein tulevaisuuteen positiivisesti katsovan Älä pelkää enää –kappaleen ihan viime hetkillä ennen studioon menemistä. Huomasin, että jotain positiivista ja kannustavaa pitää olla levyllä mukana, joten biisi lähti syntymään niistä lähtökohdista. Se kappale on myös itselleni uskoa antava.
Bändinä Tilhet, pajut ja muut jatkaa laatumusiikin tekemistä ja vahvistaa asemiaan Suomen musiikkimaailman kiinnostavien uusien bändin keulilla.
– Olemme sikäli vanhanaikainen bändi, että soitamme oikeilla soittimilla itse tehtyä musiikkia. On hienoa, että tämän tyyppiselle musiikille riittää kysyntää. Meidän musiikissa on paljon sanomaa, emmekä me ole mitään kertakäyttömusiikkia. Jatkamme rauhassa bändimme kehittämistä ja mielestäni olemme menneet jo isoin askelin eteenpäin, sanoo laulaja Tuominen.

Teksti: Mikko Korvenkari
Kuva: Venla Helenius

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.