Hippimetallibändi Egokillsilta uusi albumi ensi vuonna – Ensimmäinen single Dormant sai seurakseen koskettavan nukkevideon

Hippimetallibändi Egokills julkaisee uuden albumin ensi vuonna. Kuva: Vesa Holmala

Tamperelainen hippimetallibändi Egokills tekee komean paluun yli vuoden julkaisutauon jälkeen. Huomenna perjantaina julkaistava Dormant on ensimmäinen biisilohkaisu tulevalta kolmannelta albumilta, jonka julkaisua tähdätään loppuvuoteen 2021, ja jo tänään uutta materiaalia paljastetaan julkaisemalla koskettava musiikkivideo, jonka ovat kuvanneet ja ohjanneet Timo Lepistö ja Anthony Putkonen.
Egokillsin rumpalin Vilho Rajalan sisko Alma Rajala on nukketeatteriammattilainen Aura of Puppets -nukketeatteriverkostossa, ja Egokills on pitkään miettinyt, miten nukketeatteriosaamista voisi hyödyntää musiikkivideossa. Nukentekijä Maiju Tainion nukke sopi Dormantin videolle täydellisesti.
– Kävin katsomassa Aura of Puppetsin taiteilijoiden nukketeatterisovituksen Shakespearen Myrskystä vuosia sitten ja olin aivan myyty. Nukketeatteri on uskomatonta taikuutta, ja olen erittäin iloinen, että tämä yhteistyö onnistui nyt. Siisteintä on, että videolla Alma liikuttelee nukkea oikeasti livenä, eli kyseessä ei ole animaatio, Vilho kertoo.
Dormant on Egokillsin raskain ja synkin kappale tähän mennessä. Basisti Mika Pusan sävellyskynästä lähtenyt biisi on laulaja Janne Selon ja rumpali Vilho Rajalan sanoittama. Kitaristit Niko Viita-aho ja Pasi Viitala esittelevät osaamistaan laajalla skaalalla, heviriffeistä komean soolon kautta akustisiin kitaroihin.
Single on kertomus yksinäisyyden, katkeruuden ja itsepäisyyden syklistä. Eristyksessä eläminen on tullut tänä vuonna monille tutuksi.
– Vaikka biisi kertoo elämästä horroksessa, me emme ole bändinä olleet missään horteessa, päin vastoin! Siitä lähtien kun Pasi tuli takaisin bändiin 2019, olemme kirjoittaneet uutta musiikkia. Mika on tuonut todella paljon tuoreita ideoita pöytään.
Kappaleen on tuottanut, äänittänyt ja miksannut Matti Lötjönen, joka on tuottanut aiemmin muun muassa Huoran molemmat albumit. Bändi työstää kolmatta levyään Fantom Studiolla ja Astral Studiolla Tampereella Lötjösen kanssa.
– Ensimmäistä kertaa meillä oli studiosession jälkeen sellainen olo, että tätä yhteistyötä haluamme jatkaa. Aina aiemminkin on tullut hyvää jälkeä, mutta Matin vaatimustaso ja osaaminen on ihan timanttista.
Vuosina 2018 ja 2019 yhteensä 11 Euroopan maassa keikkaillut Egokills ei ole koronavuonna päässyt lavalle kuin kerran.
– On ihan kauheaa, kun ei tiedä koska päästään soittamaan uusia biisejä livenä. Siitä olen varma, että keikkailemme ensi vuonna enemmän kuin tänä vuonna, Rajala toteaa hirtehisesti.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.