Erakossa uskoo, että kipu kasvattaa: Ai vittu kun sattuu-sinkku ja video julki

Erakossa julkaisi tänään sinkun ja videon Ai vittu kun sattuu. Biisi on tuttua Erakossa-tuotantoa – energistä ja tyylikästä punkin ja poprockin yhdistelmää maustettuna ripauksella hiphoppia. Single on esimakua tammikuussa 2021 ilmestyvältä kolmannelta Erakossa-albumilta.
Ai vittu kun sattuu on henkilökohtainen tarina eron aiheuttamasta tuskasta. Kappale pureutuu suomalaiskansalliseen mielenmaisemaan ja sen sanoman voi tiivistää tuttuun sanontaan: kipu kasvattaa.
– Kieltämättä kyllä siinä vähän itketti ja nauratti samaan aikaan, kun tili ja kämppä tyhjeni kariutuneen ihmissuhteen päätteeksi. Jälkikäteen mietittynä toikin kokemus vaan kasvatti ihmisenä. ´Ai vittu kun sattuu – päin vittuu meni hommat, mut onni on olla hajalla ja huonona´ tiivistään tekstin ja kappaleen viestin varsin hyvin. Kipeät hetket on omassakin tarinassa todella tärkeässä roolissa ja en olis oikeastaan mitään ilman niitä. On siis mielestäni aika arvostaa kipua, jota ilman harvoin oikeastaan oppii mitään. Kliseisesti voisi sanoa, että tärkeintä on löytää itselle sopiva kanava käsitellä ja purkaa pahaa oloa. Itselle tuo kanava on ollut musiikki. On nimittäin mahtava tunne antaa kaiken vaan tulla ulos, kertoo Erakossa nimen takana oleva Niko Ailamo.
Erakossa on Niko Ailamon yhtye, jossa Ailamo itse kirjoittaa biisit sekä soittaa, tuottaa ja äänittää ne studiossa. Niko myös itse näyttelee Erakossa musiikkivideoilla eri roolit. Niin tälläkin kertaa.
– Kipu on henkilökohtaista ja muita ei yleensäkään pitäisi satuttaa, joten musavideolla halusin yksinkertaisesti saada itse itseltäni turpaan. Toteutus vaati vähän pohdintaa, mutta onneksi itseni monistamista on ”yhden miehen bändi” -brändin puitteissa harjoiteltu jo useamman kerran. Tällä kertaa seikkailen videolla useamman eri hiusvärin kera. Tässä ajassa itse kaikkien roolien hoitaminen on siltäkin osin fiksua, että ainakaan ei COVID-turvaväleistä tarvinnut huolehtia, vaikka sylkeä videolla lentääkin Niko kertoo.
Erakossa on julkaissut aiemmin Lopputekstit ja Nollauspäivä albumit. Yhtyeellä on lukuisia hittejä, mm. yli miljoona kertaa Spotifyssa streamanneet Hylky ja Tää on sulle (vitun kusipää).

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.