Manserockin uuden aallon ykkösnimi Holmala julkaisi tänään Sakar-albuminsa

Manserockin rajoja sujuvasti taivuttava Holmala julkaisee tänään Sakar-albuminsa, josta on saatu laadukkaita maistiaisia koko viimeisen kuluneen vuoden aikana. Vuonna 2017 Kuka minö oon -debyyttialbumillaan suoraan radioihin ja Spotifyn soittolistoille singahtanut Vesa Holmalan johtama yhtye uskoo edelleen musiikin monimuotoisuuteen.
– En pidä siitä, että levyn kaikki biisit kuulostavat samalta puulta. Siksi olemme tehneet tietoisesti mielipiteitä jakavan kokonaisuuden, josta itse pidämme bändin kanssa, Vesa Holmala toteaa.
Sakar on kuitenkin luonteva jatke Kuka minä oon -levyn teemoihin ja meininkeihin. Tällä kierroksella mukaan on otettu rohkeasti myös koneita, jotka kuitenkin toimivat vain mausteena, eivät edelleenkään pääroolissa.
Tuottajana Olli Anttila sai kuulostamaan meidät uniikilta ja hänen kanssaan oli ilo tehdä töitä. Hän on bändin kitaristi ja oli selvä ratkaisu, että Olli tuottaa myös tämän toisen levyn. Halusimme luoda jotakin erilaista mitä emme olleet kokeilleet aiemmin – kunnioittaen kuitenkin vanhoja suomirock-dinosauruksia, jotka ovat näyttäneet tien meille nuoremman polven artisteille, Vesa jatkaa.
Sakar-kokonaisuus on tietyllä tavalla kahtiajakoinen; on mahdollista tuntea rakkautta ja vihaa yhtä aikaa. Samalla nämä teemat ovat kuvastaneet myös itse tekijän elämäntilannetta ja itsetutkiskelun aikaa:
– Oon huono puhumaan, mutta olen kasvanut levyn myötä särkyneestä pojasta eheäksi mieheksi, Vesa Holmala tunnustaa.
Levyllä kuullaan myös kahta Nooraa: Noora Mäkistä sekä Battle Beastin laulajanakin tunnettua Noora Louhimoa, jonka kanssa tehty Rakkaus ei riitä -duetto julkaistiin aiemmin tänä vuonna myös singlenä. Yhteistyössä yhdessä päivässä sävelletty kappale oli kummallekin taiteilijalle erityinen kokemus.
– Tätä biisiä tehdessä on tullut monet itkut ja toivon, että vahvat tunteet kuuluvat myös läpi kuuntelijoille. Biisin sanoma on iso ja niin totta, ja kaikki voivat siihen samaistua. Parisuhde ei pelkällä rakkaudella selviä vaikka kuinka tulinen palo olisi sisällä. Tämän biisin voi erobiisin sijaan myös ottaa voimabiisinä, varoittavana esimerkkinä siitä että kuinka parisuhdetta kannattaa vaalia, Noora Louhimo luonnehtii.

Holmala on:

Vesa Holmala, laulu / akustinen kitara
Olli Anttila, kitara / taustalaulu
Hannes Pirilä, rummut
Teemu Broman, basso
Okke Komulainen, koskettimet

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.