Jussi Sydänmäen Kingbolt yllättää esikoislevyllään

Blues rock –sensaatioksi noussut, puolitoista vuotta pubien nurkkia kolunnut ja energisistä lavaesiintymisistään tunnettu kotimainen yhtye KB (The Kingbolt) avaa levytysuransa yllätyksellä. Debyyttialbumi “Naked & Raw” sisältää 11 yhtyeen omaa kappaletta, jotka ovat kaikki äänitetty livenä Helsinkiläisen Storyville-jazzbaarin lavalla.
– Tallensimme Storyvillestä sekä kuvaa että ääntä. Videosta tuli hiukka jäykkiä, keikan fiilis ei tallentunut, mutta äänitys oli onnistunut. Kuuntelin matskua ja tajusin, että omat 11 kappaletta muodostivat albumikokonaisuuden, yhtyeen nokkamies Jussi Sydänmäki kertoo.
Sydänmäki (Hearthill, Hel-Gators) vie yhtyeen musiikin laulullaan ja teksteillään jonnekin Lynchin ja Burtonin film-noir –maisemiin.  Kitaristi Harri Isomettä maustaa sointia 60-lukulaisella soulilla ja twangilla, jossa on mukana iso kourallinen texas-rytmibluesia.
– KB on bändi, jossa on potentiaalia kuin pienessä kylässä. Musiikillisesti ja ideallisesti. Nyt haetaan kaikupohjaa, ettei tarvitsisi yksin metsään huudella.
Suoraan suomennettuna kappaleiden nimet kertovat albumin juonen: ”Gansterielämä, Riivattu sielu, Matelijamies, Kylmän viiman mouru, Sinisen kuun mirri, Alue, Muukalainen, Piiloon valoilta, Kadotan itseni, Hullu aito sydän, Mun rakkaimmat pedot”.
”Naked & Raw” ilmestyi 19.8. Albumin julkaisun myötä yhtye on valmis valloittamaan pubien nurkkia suuremmat yleisöt. KB on saanut jo kehuja vauhdikkaista livekeikoistaan.
– Meno on positiivisen energinen ja pysäyttämätön, Sydänmäki luonnehtii livekeikkojen antia.

 

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.