”Jos et prioa minua, niin en prioa sinua” – Tinderissä perustetun EHYT-yhtyeen debyyttisingle muistuttaa itsekunnioituksesta

EHYT on helsinkiläinen indie-pop bändi. Yhtyeen perustivat vuonna 2021 Joose Heinonen (kitara) ja Aino Seppälä (laulu). Kuva: Miro Palokallio

Helsinkiläisen EHYT-yhtyeen debyyttisingle Parhaassa seurassa julkaistaan perjantaina 3.12. EHYTin perustajajäsenten Joose Heinosen ja Aino Seppälän mukaan kappale sai alkunsa itsekunnioituksen ja self-loven tärkeydestä. Ennen kun voidaan puhua biisistä, täytyy ensin puhua EHYTistä. Koko yhtye on itse asiassa saanut alkunsa Tinderistä.
– Tavattiin Tinderissä bändin kitaristi Joose Heinosen kanssa joulukuussa 2019. Heti avauslaini oli Jooselta ”Mitä kirjoitat?” johon vastasin ”Biisejä”. Palveluhan mainostaa, että sieltä voi löytää myös ystäviä – no me löydettiin sieltä bändi, kertoo Aino Seppälä, jonka kynästä Parhaassa seurassa -single on lähtöisin.  Parhaassa seurassa -single edustaa valtavirta-indietä. Yhtyeen mukaan Parhaassa seurassa kertoo siitä, miten välillä on hyvä viettää aikaa myös yksin.
– Joskus toisesta huomaa, että häntä kiinnostaa nähdä vain, kun ei ole parempaakaan tekemistä. Uskon, että ollaan kaikki tavattu näitä tyyppejä. Mietittiin, miten sellaisessa tilanteessa kannattaisi toimia, ja siitä syntyi Parhaassa seurassa, avaa Joose Heinonen.
EHYT kutsuu musiikkiaan valtavirta-indieksi, sillä se yhdistelee paikoin taiteellista ja melankolista äänimaisemaa vauhdikkaisiin biitteihin ja tarttuvaan pop-lyriikkaan. Kappaleissa toistuvat kaikuisat kitarat ja elektroniset elementit.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.