Sidewaysia juhlitaan Helsingin Nordiksella tällä viikolla

Tämän viikon torstaina starttaava Sideways toteutuu kolmen vuoden odotuksen päätteeksi Helsingin Nordiksella. Tapahtuman järjestelyt etenevät suunnitellusti, ja rakennustyöt ovat olleet käynnissä jo usean päivän ajan. Sidewaysin lipunmyynti jatkuu erinomaisena, ja festivaaliille on jo tässä vaiheessa myyty huomattavasti enemmän kolmen päivän lippuja kuin kertaakaan aikaisemmin tapahtuman historiassa. Kaikkia lipputyyppejä on edelleen saatavissa.
Festivaalin monipuolisessa ohjelmistossa nähdään paljon kansainvälisiä akteja, kuten elektropop-tähti Róisín Murphy, ensimmäistä kertaa Suomessa nähtävä The Avalanches, indie- ja elektronista musiikkia innovatiivisesti yhdistelevä Caribou, vaihtoehtorockin kulttisuosikki Dinosaur Jr. ja laulaja-lauluntekijä Passenger. Kotimaisesta artistitarjonnasta löytyvät niin Vesala ja 22-Pistepirkko kuin Ruusut ja Uusi Fantasia. Yksi odotetuimmista tapauksista on Maustetytöt X Agents -yhteiskokoonpanon ensimmäinen festivaaliesiintyminen. Yhteensä Sidewaysissa nähdään lähes 70 artistia, joista yli kolmannes on ulkomaisia nimiä.
Sideways tuo Nordikselle myös laajan kattauksen alueohjelmaa, jonka puitteissa yleisön on mahdollista muun muassa seurata musiikkialan #metoo-liikettä käsittelevää puheohjelmaa, vierailla ruotsinlaivasimulaattorissa, pelata japanilaisia arcade-pelejä, laulaa lempitelevisiotunnarit karaokessa tai painaa festarimuistoksi t-paita.
”Vaikka tätä festivaalia on tehty pitkään ja hartaasti, olemme pyrkineet luomaan tapahtuman, joka elää tässä hetkessä ja sykkii ajankohtaista kaupunkikulttuuria. Olemme myös tehneet lisää konkreettisia tekoja vastuullisuuden ja saavutettavuuden eteen. Jokaisella kävijällä tulee olla tasa-arvoinen mahdollisuus ja turvallinen ympäristö nauttia festivaalikokemuksesta,” kommentoi Sidewaysia järjestävän Fullsteam Agencyn toimitusjohtaja Tuomo Tähtinen.
Festivaalilla on aiempien vuosien tapaan erittäin laaja ja herkullinen ruokatarjonta, joka aiemmin tiedotetun mukaisesti on tänä vuonna ensimmäistä kertaa vain kasvis- ja vegaaniruokaa. Linjaus koskee yleisön lisäksi myös artistien ja henkilökunnan ruokailua.
Sidewaysin juomatarjonta vastaa kattavasti festivaalikävijän odotuksiin niin oluiden, viinien kuin juomasekoitustenkin osalta. Tänä vuonna haluttu vastata erityisesti alkoholittomien ja matala-alkoholisten juomien kasvavaan kysyntään, ja alkoholittomia juomia on tarjolla monipuolisesti jokaisella baaritiskillä. Genreistä piittaamaton ja yllätyksellisyydestään kiitelty festivaali rakentuu parhaillaan Jäähallin ympäristössä, jossa pitkä odotus palkitaan torstaina.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.