The Backstabbers kaahaa Riding Trough The Night -singlellään kohti debyyttialbumia

Vuonna 2013 Rovaniemellä perustettu The Backstabbers. Kuvaaja: Petri Kokko

Vuonna 2013 Rovaniemellä perustettu ja sittemmin helsinkiläistynyt The Backstabbers on ehtinyt niittää mainetta räyhäkkäänä livebändinä jo yli 300 keikan verran, ja viimein tämä mainio kolmikko saadaan myös albumikantaan. Marraskuussa julkaistava For All The Bastards -debyyttiabumi on täynnä bensankatkuisen rivakan rock’n’rollin ilosanomaa, ja tänään päästään tunnelmaan Riding Trough The Night -singlen kera.
– Alusta asti tarkoituksena oli soittaa tasokasta rock’n’rollia niin täysillä kuin vain lähtee, unohtaa kaikki ylimääräinen ulkomusiikillinen patsastelu ja keskittyä keikkailemaan niin paljon kuin mahdollista, bändi tiivistää suunnitelmansa.
Suomen lisäksi Venäjällä ja Latviassa keikkaillut The Backstabbers julkaisee tulevan albuminsa diginä ja vinyylinä skenen ytimessä olevien espanjalaisten Noizeland Records- ja El Behringer Records -levy-yhtiöiden kanssa. Jo aiemmin levyltä on julkaistu Knockout-single. Vielä ennen albumia luvassa on yksi single videon kera.
Riding Trough The Night -single lähti puhtaasti sen kokeilusta, miten nopeasti bändi osaa soittaa niin, etä se kuulostaa vielä hyvältä.
– Kun silloinen maksimi löytyi ja lyötiin lukkoon, oli meillä käsissä niin nopea teos, että tämän tahtiin tanssimalla ottaa tietoisen riskin vakaviin loukkaantumisiin. Himmaileva väliosa maalailevine kitarasooloineen sävellettiin tasapainottamaan armotonta paahtoa. Tempoon sopivan sanoituksen aihealue löytyi männävuosien ’markan paini’ -harrastuksesta jota tuli aamuöisin treenattua erinäisissä ravitsemusliikkeissä vaihtelevalla menestyksellä, kolmikko tunnustaa.
Yhtye juhlii singlen julkaisua tämän viikon lauantaina 11. syyskuuta esiintymällä Helsingin Lepakkomiehessä, mukana illassa ovat myös Varjola sekä Atomic Annie.
Riding Trough The Night julkaistaan myös todella rajattuna 7-tuumaisena vinyylipainoksena, jota on saatavilla vain yhdestä levykaupasta, Monomatic Recordsista Helsingin Hakaniemestä.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.