Radio Rock ja Ilta-Sanomat: Näin Kingston Wall -soittajat muistelevat Petri ”Pete” Wallin kuolinpäivää – ”Ei jotenkin pystynyt käsittelemään sitä”

Petri "Pete" Walli saa pian arvoisensa juhlakeikat, kun entiset bänditoverit Jukka Jylli ja Sami Kuoppamäki juhlivat kitaristin muistoa kiertueella yhdessä Von Hertzen Brothersin kanssa.

Rockkitaristi PetriPeteWallin itsemurha vuonna 1995 heinäkuussa oli surullinen ja erittäin traaginen tapahtuma. Nyt Kingston Wall -bändissä Wallin kanssa soittaneet Jukka Jylli ja Sami Kuoppamäki sekä Von Hertzen Brothersin Mikko von Hertzen muistelivat Radio Rockin haastattelussa, missä olivat silloin, kun he saivat suru-uutisen. Walli menetti henkensä hypättyään Töölön kirkon kellotornista kuolemaan. Walli oli kuollessaan vain 26-vuotias.
Ilta-Sanomat avasi kolmikon haastattelua, jossa Sami kertoo, ettei aivan tarkalleen muista, missä hän silloin oli.
–  Olin lähdössä ensimmäistä kertaa New Yorkiin. Tämä uutinen tuli vain muutamaa päivää ennen. Sitten meni viikkoja aivan sumussa. Mietin vain, että mitä ja miksi. Ei jotenkin pystynyt käsittelemään sitä, Sami Kuoppamäki kertoi.
Jukka Jylli kertoi olleensa silloin Yhdysvalloissa ja sai suru-uutisen satelliittipuhelun välityksellä. Mikko kertoi olleensa yksin perheen mökillä Tammisaaressa.
– Muistan sen tilanteen varsin hemmetin mainiosti. Kie soitti ja sanoi, että mulla on huonoja uutisia, istu alas, kertoi Mikko ja lisäsi istuneensa keinutuoliin kuuntelemaan suru-uutista.
– Se oli todella synkkä päivä, Mikko von Hetrtzen sanoi.
Jukka, Sami ja Mikko nousevat pian yhdessä lavalle, kun Wallin 50-vuotissyntymäpäivän kunniaksi muusikot soittavat Kingston Wallia Tavastialla 25. päivä helmikuuta.
Koska juhlakeikka myytiin hetkessä loppuun laajeni Wallin juhlapäivän vietto muillekin paikkakunnille kuin Helsinkiin.
– Ensi vuoden helmi-maaliskuussa me juhlistamme Petri Wallin muistoa ja syntymäpäiviä Tavastian lisäksi seitsemällä keikalla ympäri Suomea. Olemme innostuneita rundista ja suorastaan liikuttuneita huomatessamme, miten paljon kiinnostusta Kingston Wallia kohtaan on edelleen havaittavissa. Love, peace & Kingston Wall!, Jukka Jylli kertoi Rumba-lehdelle.

Ilta-Sanomien alkuperäinen juttu

KINGSTON WALL BY JJYLLI, KUOPPIS & VHB
Ma 25.2.2019 Helsinki, Tavastia-klubi (LOPPUUNMYYTY)
Pe 8.3.2019 Lahti, Finlandia-klubi (Liput alk. 36 EUR, Lippu.fi)
La 9.3.2019 Seinäjoki, Rytmikorjaamo (Liput alk. 35 EUR, Tiketti.fi)
Pe 15.3.2019 Turku, Logomo (Liput alk. 36 EUR, Lippu.fi)
La 16.3.2019 Tampere, Pakkahuone (Liput alk. 39,50 EUR, Lippu.fi & Tiketti.fi)
Pe 22.3.2019 Jyväskylä, Lutakko (Liput alk. 35,50 EUR, Lippu.fi)
La 23.3.2019 Oulu, Teatria (Liput alk. 35€, Ticketmaster.fi)
Pe 29.3.2019 Helsinki, Kulttuuritalo (Liput alk. 43,50 EUR, Lippu.fi)

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.