Ideaali & Jay Who?:lta uusi EP Suomifilmi

Suomiräpin pioneeriveljekset Ideaali eli Jussi Jokela (vasemmalla) ja Jay Who? eli Janne Jokela. Kuvaaja: Juuli Aschan

Ideaali & Jay Who?:n uusi EP Suomifilmi on yhteensä viisi kappaletta sisältävä kokonaisuus, joka vie kuulijan matkalle, jossa kerrotaan aitoja tarinoita samasta hetkestä, mutta täysin eri elämäntilanteita läpi käyvien henkilöiden näkökulmista. Teksteissä huokuu aitous, ihmisläheisyys ja tietynlainen vastakkainasettelu.
Vaikka koko meidänkin elinikä on nähty erilaisia taustoja, elämäntilanteita ja sosiaalisia ympyröitä, niin tuntuu että 2020-luvulla jengin leiriytyminen omiin poteroihin on vaan korostunut. Samalla kun tuntuu hiton vaikealta nähdä toisten kuplien sisään, niin tuntui kiinnostavalta ajatukselta yrittää kasata albumi joka kertoisi tarinoita vähän eri kulmista. Monesti räpissä stoorit on puhtaasti omaelämänkerrallisia, niin nyt haluttiin kertoa niitä vähän eri vinkkelistä.
Suomifilmi EP kasautui lopulta viidestä biisistä, jotka kaikki käsittelevät varmasti meille jokaiselle tuttuja teemoja: yksinäisyyttä, rakkautta, ystävyyttä, ahdistusta toisinaan ympäroivästä maailmasta sekä toisaalta suurista odotuksista elämää kohtaan.
Suomiräpin pioneeriveljekset Ideaali (Jussi Jokela) ja Jay Who? (Janne Jokela) ovat pitkän linjan artisteja, joiden kollektiivisesta tajunnasta on saanut alkunsa muun muassa Lahti United -kokoonpano. Kaksikon tunnetuimpiin biiseihin lukeutuvat Kaikki okHalogeenitAerobicvideo ja Tiedän mitä teit viime kesänä. Jussia on kuultu myös esimerkiksi Asteen Monaco-jättihitillä. Edellisiä singlejä Melankolisii unelmiiAinaMurheellisten maa & Tiedän mitä teit viime kesänä on kuunneltu yhteensä jo yli 2,5M kertaa.
Ideaali & Jay Who? on esiintyy tulevana viikonloppuna Lahden Soundfesteilla, jossa päästään kuulemaan myös uusien kappaleiden ensiesitykset.

 

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.