Elämää areenakeikkojenkin jälkeen – Aikakoneen Jasminin intiimit lyriikat johdattelevat kitararockiin

Aikakoneen riveissä Jasmin Hertzberg esiintyi aikoinaan ympäri Suomen – maakuntien keikkalavoista aina Hartwall Areenallekin. Nykyään hän vaikuttaa huojuvakuu-yhtyeessä, jonka riveissä hän päiväkirjamaisesti kirjaa intiimejä merkintöjä naisen elämästä kokoonpanon kappaleiden lyriikoiksi. huojuvakuu julkaisee tuoreen Odotuksia, pelkoja, kahleita -EP:n 30.10.2020.
huojuvakuun Jasmin ja Jarkka ovat etsineet intiimien tarinoiden, indie-henkisten melodioiden ja progahtavien sointukulkujen urbaania sielunmaisemaa vuodesta 2011 alkaen. Työn tulokset jäivät alkuun julkaisematta, kun Jasmin liittyi Aikakone-yhtyeeseen vuosiksi 2013-2016. Myös Jarkka keskittyi silloin tekemään tuotantoyhteistyötä brittiläisen Kava Kava -yhtyeen kanssa.
huojuvakuu on aiemmin julkaissut kaksi singleä, ja Jasmin myös soolobiisejä artistinimellä Lumi. Hän on urallaan tehnyt yhteistyötä eturivin tuottajien kuten Kristian MaukosenMikko Kangasjärven ja Maki Kolehmaisen kanssa. Jarkka julkaisi yhtyeensä Madhouse Mahatman kanssa kaksi äänitettä, jotka kävivät myös virallisilla listoilla ja radiotaajuuksilla.
Nyt julkaistavan huojuvakuu-EP:n tarinoiden teemoina ovat rakastamisen tuomat ristiriidat ja täyttymättömät toiveet. Biisit edustavat yhtyeen visiota omaehtoisesta kitaravetoisesta poprockista, jossa intiimien tarinoiden lisäksi annetaan tilaa myös vahvalle soitolle.
EP:n avausraita Sieni kertoo saavuttamattomasta intohimosta ja läheisyydestä. Laulussa ihmissuhteiden mutkikkuus luo tuskaa ja turhautuneisuutta. Vahvat surisevat kitarat ja tavallisuudesta poikkeavat harmoniat muodostavat tilan tarinan tummalle tunnelmalle.
Kuumailmapallo-kappale puolestaan on groovaavan riffin varassa leijuvaa poprockia, ja Vuono voimaballadi, jonka surumielistä tarinaa kertovat myös alun blueshenkiset kitaralinjat.
– Tuoreen julkaisun tarinat ovat hyvin intiimejä ja henkilökohtaisia. Niiden kirjoittaminen ja julkaiseminen ei ole ollut helppoa. Kuitenkin haluan tuoda hyvin paljaasti esille juttuja, joita kaikki miettii, mutta harva sanoo ääneen. Toivon musiikkimme aitouden ja rouheuden antavan kuulijalle hyvän tarttumapinnan, Jasmin kertoo.

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.