Samanna-yhtye julkaisee uuden levyn – laulaja Anna Pesonen Takahuone.fi:n haastattelussa: – ”Musta tuntuu hyvältä tehdä musiikkia, joka kumpuaa sydämestä”

Perinteikkään Texicalli Recordsin artistikatraaseen lukeutuva omaperäinen ja kehuttu tamperelainen Samanna-yhtye valmistuu uuden levyn julkaisuun. Uusi sinkkubiisi Ei on jo kuultavana striimauspalveluissa.Takahuone.fi tavoitti laulaja-pianisti Anna Pesosen vastaamaan kysymyksiin uuden levyn tiimoilta.

Samannalta on ilmestymässä uusi albumi syyskuun puolivälissä 13.9,
minkälainen albumi on tiedossa?

– Uuden albumin nimi on Itsetunto ja se on sellainen punainen lanka siinä levyllä. Koen, että se on onnistunut kokonaisuus, sanoo Anna Pesonen.

Sinkkubiisissä Ei voivotellaan sitä miksi välillä ei vain osaa sanoa ei.
Minkälaisissa tapauksissa mielestäsi pitäisi pystyä useammin sanomaan
”kiitos mutta ei”?

– Projekteille, jotka eivät kutkuttele mieltä, voisi sanoa ei. Myös silloin, kun on paljon kivoja asioita elämässä, mutta ei ehdi niihin kaikkiin, niin pitää osata sanoa joillekin niistä ei. On hyvä tietää mikä määrä kivoja juttuja on itselle sopivasti. Siten elely on paljon leppoisampaa.

Miten luonnehtisit musiikkianne, onko se jatsia vain miten sen koet?

– Musiikkimme on yhdistelmä monenlaisia asioita. Siinä on vähän jatsia ja mulla on ehkä folkmainen laulusoundi, josta siihen tulee sitä folkkia. Musiikissamme on myös pop-vaikutteita. Me tykätään tehdä positiivisella asenteella tätä juttua. Haluan, että sanoissa on sellainen ilo tai toivo läsnä.

Musiikkinne on suuren yleisön musiikkimakua ajatellen
melkoisen marginaalissa. Minkälaiset tavoitteet teillä on ja minkälaista
on toimia marginaalimusiikin edustajana Suomessa?

– Kyllä mun unelma on, että mahdollisimman moni niistä tyypeistä, joille meidän musiikki tuottaa iloa löytäisi sen. Marginaalissa on silleen mukava toimia, että täällä on kaikkia muitakin upeita bändejä ja ihania musiikintekijöitä ja ihmisiä. Sydämellisiä tyyppejä on siis ympärillä, vaikka en nyt tiedä onko ne kaikki nyt niin marginaalissa. Musta tuntuu hyvältä tehdä musiikkia, joka kumpuaa sydämestä.
– Voi ei! Vaikee kysymys, kun en ole ajatellut asiaa! Kai meidän bändi vaan tekee tätä hommaa, koska se on itsellemme kiinnostavaa. Toivotaan, et se kiinnostaa ja ilahduttaa myös muita ja sit vaan jatketaan eteenpäin.

Samanna on aiemmin julkaissut debyyttialbuminsa Samanna (Texicalli Records 2017) ja Ruohonleikkuri/ Syksyn salaisuus 7″ singlen (Helmi Levyt 2015).

Yhtyeessä soittavat:

Anna Pesonen – laulu ja Rhodes-piano
Sami Sippola – saksofoni
Inari Ruonamaa – basso
Sebastian Krühn – rummut

Tutustu Samannan musiikkiin Spotifyssä

Teksti: Mikko Korvenkari

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.