Sampsa Astalalta kauniisti keinuva sinkku Sata kertaa – Sooloalbumi julkaistaan 25. maaliskuuta

Sampsa Astala on jo vuosia julkaissut ahkerasti omaa musiikkia yhden EP:n ja lukuisien sinkkujen siivin. Kuva: Terhi Ylimäinen

Jo yli kaksikymmenvuotisen uran ammattimaisena muusikkona tehnyt Sampsa Astala on ollut vuosien aikana monessa mukana, toistaiseksi isoimpana produktionaan Lordi, jossa Astala vaikutti rumpalina Kita-hahmona myös vuoden 2006 Euroviisut voittaneessa kokoonpanossa. Bändissä Astala oli mukana vuodet 2000–2010. Kaikkien erilaisten ja monimuotoisten projektien jälkeen aika on viimein kypsä artistin suomenkieliselle Se ihan kiva jäbä -sooloalbumille, joka julkaistaan maaliskuun 25. päivänä.
Tänään paljastettava Sata kertaa -single tuo hyvää vastapainoa aiemmin julkaistujen bilepalojen rinnalle.
– Tämä on tuon tulevan levyn niin sanotusti herkin ja tunnelmallisin kappale. Sata kertaa kertoo parisuhteen haasteista, missä päähenkilö painii todellisen minän ja lupaustensa kanssa. Sävellys sai alkunsa Gran Canarian auringon alla ollessani siellä keikkareissulla, hän kertoo.
Suomessa mukaan tuli vielä Sampsan luottotiimi:
– Tuotanto on Janne Oinaksen (Samuli Edelmann, Juha Tapio, Suvi Teräsniska) käsialaa ja hän myös soittaa suurimman osan soittimista, Astala kertaa kappaleen syntyhistoriaa.
Sampsa on jo vuosia julkaissut ahkerasti omaa musiikkia yhden EP:n ja lukuisien sinkkujen siivin, joista mainioina esimerkkeinä mainittakoon muun muassa popahtavat bilerockbiisit Setelit lentää ja Mikä Pahan Tappais. Radioaalloillakin asustellut ja myös luonnollisesti c-kasettina julkaistu C-kasetti julkaistiin viime vuoden puolella.

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.