Indierock-yhtye Pastis tarjoilee nimikkolevyllään elämänmakuisen matkan Lontoon kaduille

Euroopan kentille tähtäävä Pastis yhdistelee tyylikkäästi vaikutteita kitaravetoisesta indierockista halki vuosikymmenten. Kuva: Michael Bleu

Helsinkiläisyhtye Pastis on julkaissut odotetun kakkosalbuminsa Pastis perjantaina 3. helmikuuta. Palkitun Lauri Elorannan tuottamalta levyltä huokuu nuorten aikuisten kokema kaipuu ja melankolia, mutta myös toiveikkuus, joita höystetään modernilla ja isolla soundilla.
Kokoonpanosta löytyy useampi lauluntekijä ja inspiraatiota kappaleisiin on haettu yhtyeen rakastamista, hyvinkin erilaisista, musiikkityyleistä. Vaikutteita on saatu niin punkista, gospelista, hip hopista kuin jopa slaavilaisesta perinteestä, unohtamatta myöskään legendaarisia Rollareita.
– Meiltä on hävinnyt se ajatus, että ei voitaisi soittaa jotain tietynlaista musaa. ’Onko tää Pastista?’ – Sitä kysymystä me ei enää kysytty, yhtye kertoo.
Tällä levyllä ei pitänyt olla mitään teemaa mutta sitä mukaa kun biisejä alkoi valmistua, huomattiinkin että niissä kaikissa on jotain samaa – kolmikymppisten ihmisten kaipuuta muka menetettyyn nuoruuteen ja melankoliaa siitä, että voi saada mitä vaan muttei kaikkea yhtä aikaa. Ja toisaalta myös toivoa! Yhtenä yönä Markus sai kaveriltaan ylpeän, rakkaudentäyteisen ja suoraan sanottuna aika humalaisen ääniviestin. Seuraavana päivänä leikkailtiin ja liimailtiin se biisien väliin ja ta-daa: Kaikki kävi järkeen ja levy oli valmis, Pastis kertoo.
Sanoituksiltaan uusi levy on edeltäjäänsä rohkeampi – yhtye on uskaltanut tuoda yltiöpositiivisuuden rinnalle myös epävarmuutta ja haavoittuneisuutta. Levyn teksteistä moni käsittelee yhtyeen laulajan Markus Nymalmin Lontoon vuosia.
– Niinä aikoina tuli elettyä aika vauhdikasta elämää, monessa mun biisissä tällä levyllä on sitä melankoliaa mitä silloin oli: luulin että juhliminen ja vauhdikas elämä olisi tosi hyvä juttu, ja silti tuntui että jotain puuttuu. Nyt elämään on löytynyt rauha mitä silloin ei ollut, mutta toisaalta sitä vauhtiakin toisinaan ikävöi, Nymalm kertoo.
Viisihenkisessä yhtyeessä vaikuttavat Markus Nymalm (laulu, kitara ja piano), Emil Inberg (kitara ja Mellotron), Henrik Vuoksenmaa (basso), Sakari Palmroos (kitara) ja Kalle Valkama (rummut). Levyn julkaisukeikka nähdään Helsingin Kuudennella linjalla perjantaina 10. helmikuuta. Yhtye jakaa illan myös uuden albuminsa julkaisevan Sam Shinglerin kanssa.

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.