Einvigi yhdistelee rautalankaa ja black metalia – blackgazea Aurajoen rannoilta

Einvigissä vaikuttavat Petteri Granberg, laulu & kitara, Joonas Koppanen, huutolaulu & basso, Krister Virtanen, kitara sekä rumpali Mikael Ruoho. Kuva: Juha Kurri

Rautalankaa ja black metalia blackgazeksi yhdistelevä turkulainen Einvigi julkaisee toisen kokopitkän albuminsa Yö kulje kanssani 22.4.2022. Uuden levyn teemoissa pohditaan, millaisia vaikutuksia juurillamme on elämäämme, keitä olemme, mistä tulemme ja kenen elämää elämme. Nyt albumilta on julkaistu ensimmäisenä singlemaistiaisena levyn avauskappale Meren Otteessa, joka käsittelee ihmisen luontosuhdetta.
– Kappaleen sanat käsittelevät tasapainoa, jonka pitäisi vallita ihmisten ja luonnon välillä. Ilman tasapainoa ei ole harmoniaa ja ilman harmoniaa voi tapahtua ikäviä asioita. Luonnonvoimat olivat suuressa roolissa, kun kuvasimme videota todella haastavissa olosuhteissa Kustavissa, Turun saaristossa. Tuuli kohosi paikoin myrskylukemiin asti ja riuhtoi osan rummuista mereen heti kuvausten alussa, yhtyeen laulaja-kitaristi Petteri Granberg kertoo.
Yhtye teki sopimuksen levynjulkaisusta viime vuoden syksyllä saksalaisen Einheit Produktionenin kanssa. Levyn äänityksestä ja miksauksesta on vastannut Severi Peura. Albumin masteroi Jaime Gomez Arellano, joka tunnetaan yhteistyöstä mm. Paradise Lostin, Mayhemin ja Myrkurin kanssa.
Albumin tekoprosessista on tehty viisiosainen dokumentti ”Moments & Monologues”, jonka ensimmäinen osa julkaistaan tiistaina 1.2. Dokumentti paljastaa mm. miten 1930-luvun Ruotsin saamelaiset ja postpunk liittyvät uuden levyn syntyyn.
Musiikkivideon ohjaus, kuvaus & editointi Jan Trygg ja avustajana Pauliina Hagelberg.

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.