Kummeli-mies Heikki Hela julkaisee uutta musiikkia – teemana ystävyys

Heikki Hela julkaisee uutta musiikkia. Kappale on Heikki Helan sävelkynästä, sanoituksista hän vastaa näyttelijäpuolisonsa Kaisa Helan kanssa. Svengaava, big band -henkiseksi kasvava Ystävä-single julkaistaan 16.10.2020, ja hän duetoi siinä yhdessä laulaja Marika Tuhkalan kanssa.
Hela tunnetaan muun muassa legendaarisen Kummeli-ryhmän jäsenenä sekä parhaillaan Nelosella esitettävästä Kontio & Parmas -poliisisarjasta. Hänen laulajanuransa tunnetuimpina kappaleina ovat Uneton yö -megahitin lisäksi Kaikista kaikkeinNaisen hymy ja Hillitön hopeinen kuu. Hän on uransa aikana julkaissut yhteensä viisi albumia sekä lukuisia singlejä, ja myös saanut Emma-palkinnon. Edellinen julkaisu, Yhdessä & Erikseen -albumi, ilmestyi 2017 ja sen kappaleet keinahtelivat itsensä radiokanavien soittolistoille. Vuosina 2018-2020 Hela on tehnyt useita kiertueita yhdessä Heikki Silvennoisen ja Johanna Förstin kanssa. Lisäksi hän on viime aikoina näytellyt Herra Heinämäki -lastensarjassa Ylellä sekä Le Coq -farssikomediassa Helsingin kaupunginteatterissa.
Pitkän linjan muusikko Marika Tuhkala puolestaan tunnetaan parhaiten Jari SillanpäänAki Sirkessalon, Q. Stonen ja Maija Vilkkumaan taustalaulajana. Hän on lisäksi toiminut taustalaulajana televisioproduktioissa, kuten Voice of Finland ja Eurovision -laulukilpailuissa. Hän on myös tehnyt musiikkiteatteria Komediateatteri Arenassa ja UIT:ssa.
Koronan aiheuttama äkkipysähdys synnytti viime keväänä muusikoissa turhautumista ja painetta, joka on Helan mukaan odottanut purkautumistaan. ”Eristyneisyys pisti kaipaamaan ystäviä. Piti väsätä biisi. Kesällä kun hieman hellitti, äänitettiin urakalla runsaan kuuloista rytmimusaa.”
Vaikka uudella singlellä laulavat mies ja nainen yhdessä, kyseessä ei ole rakkauslaulu, vaan ylistys ystäville. ”Koska aika monet kaverini ovat muusikoita, pyysin heidät studioon äänittämään uusia biisejä. Tarkoitus ei kuitenkaan ollut tehdä uutta We Are The World -maailmanparannuskappaletta, vaan soittaa musaa frendien kanssa – keksiä yhdessä tekemistä, jossa edes pieni rock’n’rollin tuntu. Ystävyyden merkitys on näinä aikoina todella korostunut. Kiitos kaikille ystäville – olette rautaisia!”

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.