Stefan Lindforsilta musiikkivideo viiden vuoden tauon jälkeen: ”Turistivideon saatte tehdä Matkailun edistämiskeskuksen kanssa”

Monilahjakkuus Stefan Lindfors on tehnyt uuden musiikkivideon Solju-yhtyeelle. Kuva: Mari Varjonen

Stefan Lindfors julkaisee uuden musiikkivideon – tai kuten hän itse mieluiten kuvailee, filmin – tasan viikon päästä, keskiviikkona 5. syyskuuta. Solju-yhtyeen Muhtumin-singleen tehty teos on hyvin kaukana siitä, miltä saamenkielisen biisin videon voisi ensikuvitelmalla näyttävän.
Muhtumin-biisi on mahtava teos, ja se avasi mielessäni monta ikkunaa. Tosin yksikään ikkuna ei ollut Lapin maisema tai Saami-kansojen kulttuurin tyypillinen kuvaus. Turistivideon saatte tehdä Matkailun edistämiskeskuksen kanssa, minä sanoin bändille. Innostuin siis muista asioista, ja yksi tärkeimmistä seikoista oli se, että lauletaan saamen kielellä. Ei joikua, vaan aitoa puhuttavaa kieltä. World music from the Northern hemisphere, in other words, Stefan Lindfors kertoo.
Kyseessä on samalla ensimmäinen Stefan Lindforsin tekemä video viiteen vuoteen; onhan aikaisemmin häneltä nähty ahkerasti videoita esimerkiksi HIM-yhtyeelle, näistä viimeisin yhteisty Into The Night palkittiin myös Yhdysvalloissa vuonna 2014.
Paluu musiikin ja liikkuvan kuvan yhdistämiseen tässä formaatissa on antanut jälleen erilaisia näkemystä katsoa maailmaa asioita linssin läpi.
– Mietittyäni Muhtumin konseptia jonkun aikaa, päätin kuvata nämä neljä Solju-yhtyeen jäsentä eri yöklubien vessoissa. Saamelaisten vastapainoksi halusin jonkun toisen kulttuurin ääripään, ja tuntui luontevalta vaihtaa porot Amerikan ’NASCAR’-kilpa-autoihin. Mistä Ulla ja Hilda laulavat? Katsokaa filmi ensi viikolla. Sanotaan, että yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, Lindfors jatkaa.
Teho Majamäen, HIM-kosketinsoittaja Burtonin sekä Ulla PirttijärviLansmanin ja Hildá Länsmanin Solju-yhtyeen takana myös tuottajat Samuli Laiho sekä Riku Mattila.
Jäämme siis jännityksellä odottamaan ensi viikkoa, kun filmi ilmestyy. Sitä odotellessa katsotaan miltä näyttikään HIM:n Into The Night– musiikkivideo.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.