Viitasen Piia julkaisee upean Laulumaa-levyn

Piia Viitanen jatkaa vahvaa tekemistä musiikin parissa uudella levyllään.

Hektisen ja kiireisen elämän keskellä on nautinnollista laittaa soimaan Viitasen Piian uutuuslevy Laulumaa, mikä julkaistaan marraskuun 25. päivä perjantaina. Laulaja-lauluntekijän kolmas täyspitkä albumi on huolellisesti koottu kokonaisuus kauniita kappaleita, joiden sanoituksissa ja musiikissa on syvyyttä ja tunnelmaa. Takahuone.fi tavoitti Piia Viitasen kertomaan mietteitään uudesta levystään.
– Toivon, että Laulumaa on levy, jonka äärellä ihmiset voivat pysähtyä kuuntelemaan sitä kokonaisuutena ja rauhoittua elämänsä kiireiden keskellä. Minulla oli mahdollisuus säveltää uuden levyn biisejä luonnon keskellä ilman turhia häiriötekijöitä, ja mielestäni se kuuluu Laulumaa-levyltä tiettynä rauhallisuutena ja maanläheisyytenä, sanoo Piia Viitanen.
Hän on jo kahden hienon levyn ja runsaan keikkailun ansiosta löytänyt musiikilleen vankan kannattajakunnan. Voin luvata, että Viitasen Piian musiikkiin jo ihastuneet, eivät tule pettymään uutuuslevyn antiin.
Musiikillisesti yhtye jatkaa melko lailla tutuilla linjoilla. Levy sisältää paljon rauhallista, unimaista musiikkia, mikä johdattaa kuulijan turvalliseen musiikin turvasatamaan.
– Kyllähän levyllä on paljon samoja elementtejä kuin aiemminkin, mutta en koe, että polkisimme silti musiikillisesti paikoillaan. Laulumaassa on musiikillisesti myös uusia sävyjä aiempaan musiikkiimme verrattuna. Joissakin biiseissä on jopa ehkä aiempaa enemmän myös pop-musiikin elementtejä mukana ja taas toisaalta esimerkiksi Rukous rauhasta –niminen kappale edustaa massiivisuudessa ja raskaudessaan levyn toista ääripäätä.
Lisäksi uusia musiikillisia sävyjä on tullut myös sen myötä, että soitan Laulumaa-levyllä aiemmasta poiketen suurimmaksi osaksi nailonkielistä kitaraa, ja käytin myös hieman eri virityksiä kitaralla säveltäessäni kuin aiemmin. Toivon toki, että kuulijatkin löytäisivät levystä musiikillisesti uusia asioita ja sanoituksista kerroksia siten, että voisivat palata levyn pariin aina uudelleen.

Toivon
valoa

Laulumaata kuunnellessa pilkottaa toivon valoa horisontissa maailman melskeiden ja kauhujen keskellä.
– Itselleni yksi levyn rakkaimmista kappaleista on Rukous rauhasta. Sota on ollut viime aikoina hyvin vahvasti läsnä maailman uutisissa. Toivon, että ihmiset jaksaisivat uskoa rauhaan ja rakkauteen kaikesta huolimatta.
Viitasen Piia ammentaa samoista lähteistä, kuten edesmennyt musiikkilegenda John Lennon, jonka rauhaa ylistävät sanoitukset pysyvät ajankohtaisina vuodesta toiseen.
– Se on ikävää, että samat aiheet ovat ajankohtaisia jatkuvasti. Välillä tuntuu, etteivät ihmiset vain opi mistään.
Hän kertoo, että monet levyn kappaleista ovat hyvinkin henkilökohtaisia.
Esimerkiksi Kuuletko äitini mua- kappale on omistettu hänen äidilleen, jolta tulee taatusti vielä valumaan kyyneleet kappaletta kuunnellessa.
– Se on toinen itselleni erityisen rakas kappale uudella levyllä. Äiti ei ole vielä kuullut sitä, vaikka on kyllä pyytänyt sitä minulta kuunneltavaksi. Kyllä kappale pitää äidillä kuunteluttaa, ennen kuin levy lähtee maailmalle.

Keikoille Viitasen Piia rantautuu täysillä ensi vuoden keväällä, mutta jo joulukuun alussa 5. joulukuuta on uuden levyn musiikkia mahdollista kuulla livenä Helsingissä Kuudennella linjalla levynjulkistuskonsertissa.
– Se on spesiaalikeikka. Soitamme silloin varmasti kaikki uutuuslevyn biisit ja ehkä jotain muitakin biisejä. Esiinnymme silloin koko orkesterin voimin, ja lavalla nähdään myös levyllä vierailleita artisteja. Toivottavasti keikalle tulisi mahdollisimman paljon ihmisiä, sanoo Viitanen, jonka lisäksi lauteille kipuavat Topi Saha ja Markus Perttula.
Laulumaa- levyn julkaisee Texicalli Records ja se on äänitetty Finnvox-studiolla Helsingissä. Sen äänittäjänä ja tuottajana tekee loistavaa työtä Oona Kapari.

Teksti: Mikko Korvenkari
Kuva: Minttu Saarni

Osta Viitasen Piian Laulumaa-levy täältä

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.