Samuel Uutisen Hearticulate-single on kunnianosoitus Helsingin rock-skenelle – Pitkän linjan hard rock -vokalisti julkaisee soololevynsä marraskuussa

Samuel Uutinen viimeisteli uutuuskappaleensa Caprin saarella Napolin edustalla. Kuvaaja: Jarkko Tiitinen

Useiden helsinkiläisten rock-kokoonpanojen näyttävänä keulakuvana ja myös esimerkiksi Robinin nelinkeraisen platina-albumin takaa biisintekijänä tutuksi tullut Samuel Uutinen julkaisee pitkään valmistelemansa AWAKE-sooloalbumin 19. marraskuuta. Englanninkieliseltä levyltä saatiin esimakua Hearticulate-singlellä, joka on mainio maistiainen tulevalta, aiemmin muun muassa The 69 Eyesin luottotuottajana tunnetun Johnny Lee Michaelsin kanssa tehdyltä albumilta.
Pankinjohtaja-äidin ja eversti-isän poika Samuel Uutinen päätti armeijan jälkeen, että ei leikkaa tukkaansa enää ikinä, ja tämä päätös on pitänyt. Musiikki ja laulaminen on hänen elämänsä tarkoitus, ja biisejä on syntynyt Robinin lisäksi muille artisteille satoja.
– Nyt 46 vuoden kypsässä iässä on vihdoin oman musiikin vuoro. Tuottaja Johnny Lee Michaelsin valinta oli helppo päätös ja yhteistyö sujui hienosti, Uutinen kertoo ja jatkaa olevansa tyytyväinen siihen, että ei tehnyt omaa albumiaan aiemmin nuorempana.
– Nyt, kun kuuntelen vanhoja biisejä, ei ne oikein skulaa, hän hymyilee laskien pois tästä vuoden 2005 Valvet-yhtyeensä singlen, joka soi Radio Cityn A-listalla kuukausia. Myös tämän biisin tuotti Lee Michaels.
Tänään julkaistu Harticulate on ylistys Helsingin rock-skenelle ja sen upeille yhtyeille, jotka ovat raivaneet tietä tämän ajan vientimenestyksille.
– Hearticulate oli viiminen kirjoittamani kappale albumille. Olimme lähdössä kesälomamatkalle parin päivän päästä, ja tiesin, ettei kitaraan tule koskettua muutamaan viikkoon, joten plääni oli: Tee hitti ja sanoita se loman aikana, siellä on aikaa, Samuel muistelee.
Caprin saarella Napolin edustalla viimeistelyssä biisissä on myös syvempi sanoma:
– Hearticulate-termin keksimisen jälkeen halusin kirjoittaa uuden ajan ihmisistä, jotka kantavat vastuunsa omista ajatuksistaan, antavat anteeksi ja haluavat nähdä sekä toivoa muille hyvää.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.