Rakkausko helppoa ja ihanaa? – Vilma Talvitien uusi single ulkona nyt

Vilma Talvitie on laulaja, säveltäjä-sanoittaja ja multi-instrumentalisti, joka luo siltoja popin, etnon ja kansanmusiikin välille.

Vilma Talvitien musiikissa suomi-folk ja akustiset instrumentit elävät sulassa sovussa elektronisten biittien ja tarttuvien pop-melodioiden kanssa. Kamupop-artistilta on ilmestynyt 19. elokuuta uusi single Helppoo ja ihanaa. Kappaleessa käydään läpi parisuhteen kaarta rakastumishetkestä vaiheeseen, jolloin pilvilinnat alkavat romahtaa, rakkaushormonit laskea ja kokonainen ihminen vikoineen ja heikkouksineen paljastuu sen kaiken takaa.
Rakkaussuhteelta vaaditaan herkästi paljon ja jopa mahdottomia – oletetaan yhden ihmisen täyttävän kaikki tarpeet.
– Usein lähimpään ihmissuhteeseen kohdistetaan lapsuudesta jääneitä täyttymättömiä tarpeita. Kun toinen ei käyttäydykään toivomallamme tavalla, sorrumme toisen syyttelyyn, vaikka emme olisi edes ilmaisseet omia tarpeitamme. Uusi kappaleeni kertoo hetkestä, kun on aika kohdata pettymys – kun huomaa, että toinen ei olekaan tässä maailmassa vain minua varten, vaan joudun käsittelemään omat sotkuni ja haavani itse, Talvitie kommentoi.
Kappale syntyi pandemian pahimpina aikoina, kun Talvitie ei itse voinut kovin hyvin. Myös hänen omassa parisuhteessaan oli kommunikaatiovaikeuksia.
Asuimme molemmat ulkomaalaisina maassa, jossa meillä ei ollut paljon yhteyksiä, työt oli lähteneet alta, elämä ja tulevaisuus näytti yhtäkkiä hyvin epävarmalta. Kumppanini lähti reissuun ja luulin jostain syystä, että hän haluaa erota. Viimein saimme juteltua ja kävi ilmi, että hän vain tarvitsi omaa aikaa, artisti raottaa kappaleen taustoja.
Helppoo ja ihanaa kommentoi myös self help -kulttuurimme utopiaa, jossa ihminen luulee voivansa suunnitella ja rakentaa elämästään juuri haluamansa. Kun ihminen etääntyy luonnosta, unohtuu myös se, että on myös paljon asioita, joihin emme voi vaikuttaa. Luonto on ihmistä suurempi voima, se vyöryy ylitse eikä anna armoa. Kappaleessa metaforana toimii meri – se on alati liikkeessä kuten rakkauskin.

Näe Vilma Talvitie keikalla

25.08. Vilma Talvitie soolo, Ravintola Savoy, Helsinki

 

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.