Pohjoinen Uni -yhtyeen Sami Viitala teki biisin kovista kokemuksistaan koulukiusattuna lapsena: – ” Se oli yllättävän rankkaa”

Seinäjoella vuonna 2013 syntynyt Pohjoinen Uni on onnistunut luomaan ympärilleen mainion underground-nosteen, ja suomirockin uuden aallon tulevaisuus konkretisoituu tänään julkaistulla Aika korjaa -uutuussinglellä.
Perinteinen suomalainen poprock on saanut vuosien mittaan Pohjoinen Uni -kokoonpanon käsittelyssä myös raskaampia sekä koneellisempiakin sävyjä. Jo yhtyeen perustamisvuonna julkaistu ensisingle Sinussa Kiinni viitoitti sitä, mistä tässä on kyse: arjen pienistä suurista asioista ja tapahtumista, jotka jokainen tavallinen ihminen tietää.
Pohjoisen Unen vuonna 2016 julkaistulta Kaiken tämän jälkeen  -pitkäsoitolta löytyvää Tähdenlento -singleä on kuunneltu tähän mennessä Spotifyssä liki 470 000 kertaa, ja nyt yhtye tekee uutta paluuta tositoimiin parin vuoden hiljaiselon jälkeen.
Aika Korjaa on tosielämän kertomus laulaja Sami Viitalan kokemuksista koulukiusattuna lapsena.
– Koulukiusaamisessa kuitenkin monesti on kyse erilaisuudesta, mikä mulla oli musiikki ja se, että asuin niin sanotusti syrjässä keskustasta. Biisiä tehtäessä jouduin palaamaan niihin ajatuksiin ja tilanteisiin, ja oli yllättävän rankkaa ottaa taas esiin ne samat pilkan aiheet, tönimiset halvennukset ja miettiä miltä ne tekivät teini-iän kynnyksellä olevalle lapselle.
– Täytyy sanoa, että perseestä se on vieläkin, vaikka toki olen ammentanut siitä paljon vuosien varrelle, ja ehkä ilman niitä haavoja ei olisi tullut yhtäkään laulua, Sami Viitala kertoo.
Tekstin tekeminen oli Samille todella raskas rutistus, mutta onneksi apuun saatiin bändin lisäksi Juha Lagström. Jossain välissä koko kappaleen julkaisu oli vaakalaudalla sen henkilökohtaisuuden vuoksi.
– Juha kaivoi kaikki kaapit auki siitä mitä koulukiusaaminen minun kohdallani oli, ja sen myötä onnistumme biisissä todella hyvin. Toivon, että tämän biisin myötä ihmiset löytäisivät sen kivun, jota kiusattu kokee ja ymmärtäisivät lopettaa kiusaamisen, Sami lisää.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.