Millä päästä historiankirjoihin? Eino & Koskettajien blues-pop-single ja video pohtivat suurta kysymystä

Tunnelmallisen, suomenkielisen ja nostalgisenkin rock-musiikin uusi nimi Eino & Koskettajat henkii vintagea tuoreella singlellään Abraham Lincoln ja kadonnut poika. Kyseessä on jo toinen singlejulkaisu keväällä ilmestyvältä pitkäsoitolta – jo aiemmin levyltä lohkaistiin tyylikkäällä videolla varusteltu Pullon henki. Sama visuaalinen ilme jatkuu nyt aiempaa letkeämmällä blues-pop-kappaleella.
– Biisissä pohditaan, miten päästä historiankirjoihin niin, että sadankin vuoden päästä muistettaisiin. Mitä siihen vaaditaan? Urotekoja politiikassa? Kulttuurissa? Urheilussa? Kenet pitäisi ampua? Itsensä?, bändi tiedustelee.
Abraham Lincoln ja kadonnut poika polkee juurevasti blues rock -hengessä unohtamatta tarttuvaa kertosäettä, ja yhtyesointiin nojaava tuotanto elävine tempoineen tekee kappaleesta ihanan ajattoman.
– Biisiä säveltäessäni halusin näyttää, että pitkään samaa sointua polkeva blues voi olla mielenkiintoinen. Tutkin, kuinka pitkään voin pitää samaa sointua yllä ennen kuin palkitsen kuulijan tarttuvalla kertosäkeellä, Eino Matsin kertoo ja jatkaa:
– Emme treenanneet biisiä bändin kanssa ennen sen äänittämistä. Se vain loksahti heti kohdilleen, ja ensisoiton taika tarttui narulle. Kyseessä on mielestäni yksi tulevan albumimme parhaita biisejä!”
Jussi Turusen ja Tuomas Kaihuan loihtimalla retrovideolla nähdään menneiden aikojen suuruuksien lisäksi koko Eino & Koskettajat -yhtye kokovalkoisissa keikka-asuissaan – keikoille yhtye nimittäin kovasti mielii.
– Muutamat koronarajoitusten väliin sattuneet esiintymiset ovat olleet sympaattisen energisiä rock-iloitteluja. Lavalla yhtyeen ja varsinkin Eino Matsin karisma pääsee parhaiten oikeuksiinsa, bändi toteaa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.