Lasten Hautausmaa julkaisee sävellyksen Pekka Halosen taiteen ja elämän innoittamana

Lasten Hautausmaa -yhtye julkaisee uuden ja mielenkiintoisen kappaleen.

Siddhartha ja sahti -kappale kertoo kuvataiteilija Pekka Halosen suhteesta esoteriaan, okkultismiin ja luontoon. Laulun teksti on syntynyt Halosen ja hänen lähipiirinsä kirjeenvaihdon innoittamana. Ensimmäisessä säkeistössä Halosen kuolleen veljen Kallen henki ilmestyy yöllä hänelle. Seuraavassa taiteilijat pelaavat spiritismiä pariisilaisella laudalla. Kertosäkeessä taiteilijat kertaavat myöhästymisensä syitä.
– Kun luin Nina Kokkisen Totuuden etsijät -kirjaa, samaistuin näiden kolmen taiteilijan ajatuksiin taiteesta, elämän suurten kysymysten ihmettelyyn ja heidän kaukokaipuuseen. Vierailu taiteilijakodissa Halosenniemessäteki vaikutuksen ja käänsi aivot vastaanottavalle taajuudelle, kertoo kappaleen sanoittanut kitaristi Tuomo Mannonen.
Nina Kokkisen väitöskirja Totuuden etsijät kartoittaa Pekka Halosen, Akseli Gallen-Kallelan ja Hugo Simbergin suhdetta esoteeriseen henkisyyteen sekä sisältää katkelmia taiteilijoiden kirjeenvaihdosta. Lasten Hautausmaan kappale on saanut tämän lisäksi innoitusta Halosen vuonna 1927 maalaamasta taulusta Kiikaroivat tytöt.
Lasten Hautausmaan kappale Siddhartha ja sahti julkaistaan 4.11.2022 digitaalisesti ja kappale on nyt kuunneltavissa ennakkoon Svart Recordsin YouTube-kanavalla.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.