Arvio: Lavalla sympaattinen Elias Gould ja räväkkä Ellinoora

Ellinoora esiintyi bändinsä kanssa Tavastia-klubilla.
Elias Gould (oik.) ja Pekka Nisu soittivat duo-keikan.
Elias Gould (oik.) ja Pekka Nisu soittivat duo-keikan.

Nousukiito-klubilla Helsingin Tavastialla esiintyi torstaina kaksi mukavassa nosteessa olevaa nuorta artistia, kun Elias Gould ja Ellinoora kipusivat lauteille. Tai itse asiassa kolmaskin esiintyjä R3bels oli mukana, mutta Takahuoneen salapoliisi ei ehtinyt mukaan vielä ensimmäiselle keikalle.
Kaksikosta oli vuorossa ensin Elias Gould, joka osoittautui sympaattisen oloiseksi nuoreksi mieheksi, joka sai heti rockklubille lämpimän ja mukavan tunnelman. Gould laulaa nimestään huolimatta suomeksi ja sellaiset biisit kuten Huvilakatu upposivat yleisöön kuin veitsi voihin. Gould esiintyi duona yhdessä Pimeys-yhtyeen Pekka Nisun kanssa. Nisu soitti sähkökitaraa ja Gould soitti akustista kitaraa. Gould rupatteli lavalla, että parivaljakko nousi lavalle lähes ex-temporetyyliin ja vain yhden harjoituskerran jälkeen. Herrat hoitivat siitä huolimatta homman kotiin, sillä keikasta jäi hyvä fiilis. Nisu on todella osaava mies sähkökepin varressa ja Gould esiintyi edukseen.

Illan viimeinen esiintyjä Ellinoora Leikas sen sijaan nousi lavalle täyden bändin kanssa ja heitti oikein upean keikan. Ellinoorassa parasta oli se, että hän todella oli läsnä lavalla ja laittoi persoonansa peliin. Ellinoora ihastutti räväkällä, jopa punkahtavalla olemuksellaan pitkän tukan liehuessa ja punkhenkiset maiharikengät jalassa komeillen.
Ellinooran biiseistä kaksi on jo soinut paljon radiossa eli Minä elän ja Carrie, jotka saivat yleisön hurmioitumaan livenä. Samoin kävi myös Leijonakuningas-biisin aikana, jolloin keikka nousi uusiin svääreihin. Monia Ellinooran biisejä en ollut aiemmin kuullut, mutta monipuoliselta biisivalikoima vaikutti.
Vanhana Pelle Miljoona-fanina mieltäni lämmitti Ellinooran rohkea yllätysveto, coverversio Pellen Olen Kaunis- biisistä. Biisistä oli tehty täysin uusi sovitus, mikä toimi Ellinooran laulamana koskettavasti. Lopuksi vielä täytyy antaa kaksi erikoismainintaa. Toinen niistä kuuluu Ellinooran bändille, joka hoiti hommansa tyylillä ja toinen konsertin yleisölle. Torstai-illasta huolimatta paikalla oli yllättävän sankka ihmisjoukko. Yleisö oli myös  aktiivisesti mukana keikkatapahtumassa laulamalla biisejä Ellinooran johdolla. On hienoa, että nuoret lahjakkuudet kiinnostavat.

Teksti ja kuvat: Mikko Korvenkari

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.