Sakari Kuosmaselta Tulenkantaja-single – mukana menossa suosittu rap-artisti Pyhimys

Myös näyttelijänä tunnettu Sakari Kuosmanen on tehnyt useita elokuvarooleja monien ohjaajien kanssa ja on tunnettu Aki Kaurismäen luottonäyttelijänä. Kuva: Marc Sabat

Laulaja-näyttelijä Sakari Kuosmaselta ilmestyy keskiyöllä uusi Tulenkantaja-single, jolla kuullaan myös rap-artisti Pyhimys. Kappale on tarina ystävysten erilaisista elämänkohtaloista – siitä kuinka haaveet eivät toteutuneetkaan. Kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut rap-osuuksia lukuun ottamatta Aleksi Ojala.
Halusin pyytää kappaleelle Pyhimyksen mukaan ja se onnistui – Pyhimys kysyi vaan että tehdäänkö sosiaalista vai epäsosiaalista. Hän teki upeat lisätekstit, jotka syvensivät biisin tarinaa juuri oikealla tavalla, Kuosmanen avaa.
Tulenkantaja-kappaleesta julkaistaan Jukka Salon ohjaama ja käsikirjoittama musiikkivideo ensi viikon perjantaina 18. marraskuuta. Teemana videolla on elämän arvaamattomuus ja kaverisuhteiden kohtalot sen virrassa. Videolla seurataan kahta kaverusta eri ikävaiheessa: kuudesluokkalaisina kujeilijoina, pari-kolmekymppisinä rellestäjinä ja nelikymppisinä hyvin erilaista elämää viettävinä aikuisina. Kuosmanen ja Pyhimys laulavat kappaletta eteerisessä kuvitteellisessa tilassa, jossa tarinan tapahtumat kuultavat paikoin heidän siluettiensa läpi.
Nyt julkaistava Tulenkantaja on kolmas single Sakari Kuosmasen keväällä 2023 julkaistavalta pitkäsoitolta. Aiemmat singlet Ihan tavallinen Juha ja Ihmissusi ovat saaneet mukavan vastaanoton radioasemilla. Kuosmanen on tehnyt uutta levyä yhdessä tuottaja Janne Oinaksen ja tuottaja-muusikko Peter Engbergin kanssa. Petrax Studioilla äänitetyllä levyllä soittavat muusikot Anssi VäxbyMatti Paatelma ja Harri Ala-Kojola. Albumin julkaisijana toimii Impossible Music Oy. Sakari Kuosmanen on pitkän uran tehnyt taiteilija. Soololevyjä on tullut vuosien varrella monia, ensimmäinen pitkäsoitto Sakari Kuosmanen ilmestyi jo vuonna 1985. Näyttelijänä Kuosmanen on tehnyt useita elokuvarooleja monien ohjaajien kanssa ja on tunnettu Aki Kaurismäen luottonäyttelijänä muun muassa elokuvasta Juha.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.