Aston Kalmarin tuore single murskaa parisuhdeväkivallan kulisseja

Lappeenrantalainen rockyhtye Aston Kalmari julkaisee 23. huhtikuuta uuden singlensä Täältä lentää lautanen (feat. Ira). Kappale kertoo parisuhdeväkivallasta, ja se sai alkunsa vuoden takaisen koronasulun vuoksi uutisotsikoihin nousseen väkivaltatilastopiikin myötä.
Yhtye haluaa kappaleellaan tuoda esiin fyysisen ja henkisen väkivallan seurauksia parisuhteessa. Reippaalla poljennolla kulkevan rock-riffittelyn sanoitukset johdattelevat vaikeiden totuuksien äärelle: väkivaltaisen parisuhteen uhrille ei välttämättä ole luvassa onnellista loppua. Lyriikan osia on lainattu perheväkivaltaa käsitteleviltä keskustelufoorumeilta.
Kappaleessa esiintyy myös vierailevana laulaja-artistina The Voice of Finlandin kuluvalla kaudella kilpaileva Ira MikkonenIra on kilpaillut Maija Vilkkumaan valmennuksessa, ja onnistui taistelemaan tiensä livelähetyksiin.
– Olemme kiitollisia ja otettuja, että Ira suostui lähtemään mukaan biisiin, kommentoi Aston Kalmarin laulaja/kitaristi Aleksi Arola.
– Lyriikoiden kerronnallinen perspektiivi on käännetty uhrin sijasta suhteen väkivaltaiseen osapuoleen, mikä tekee kappaleesta poikkeuksellisen pysäyttävän. Tiesimme, että jos me jätkien kanssa keskenämme laulettaisiin lautasten heittelystä ja henkisestä väkivallasta, kuulijat voisivat luulla meidän kannustavan tällaiseen käytökseen. Päinvastoin. Halusimme kuvata aihetta hirviön perspektiivistä tuodaksemme väkivallan uhreille toivoa siitä, ettei vika ole heissä vaan vastapuolen ajattelutavassa. Ira tuo biisiin aiheeseen tarvittavaa herkkyyttä.”
Biisijulkaistaan kaikissa suoratoistopalveluissa perjantaina 23. huhtikuuta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.