Arvio: Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus: Mahdoton yhtälö

Mielestäni Timo Rautiainen & Trio Niskalaukauksen musiikissa on ollut aina parasta biisien saundimaailma ja varsinkin sen biiseissä kitarat surisevat upeasti maukkailla riffeillä varustettuina. Muutenkin bändin tuotantopuoli on erinomaista ja selkää. Sitä se on myös yhtyeen uutuusalbumilla Mahdoton yhtälö (Sakara Records). Levy on täynnä laadukasta raskasta kotimaista musiikkia, vaikka tosin biisit ovat niin samanlaisia, että niitä on edes vaikea erottaa toisistaan. Ymmärrän, että tämänkaltaisen musiikin sanoitukset eivät voi kertoa kukkasista ja perhosista, mutta itselleni ei kuitenkaan ihan täysin uppoa Timo Rautiainen & Trio Niskalaukauksen traagiset tuomiopäivän pasuuna -laulujen sanat:
”On apinalla ja ketulla ydinsalkut, lopusta huolen pitävät rikkaat mulkut. On turha yrittää enää yhtään mitään. Kaikki itsestään vain välittää, rahoistaan kiinni pitää.”
”On tämän päivän lapset ahdistettu nurkkaan ja valjastettu tehtäviin aikuisten. Eikö riitä, että heidät hukutamme paskaan. Miksi vielä varastamme heiltä lapsuuden?”
Muun muassa näin riimittelee herra Rautiainen uutuuslevyllä, eli ei siis todellakaan mitään kevyen mielen musiikkia ole tarjolla. Mutta hevillä ei häviä ja Rautiaisella riittää kasapäin faneja Suomessa. Eiköhän tämäkin pläjäys uppoa kuin veitsi voihin tai kirves kupoliin sinne suomalaisen metalligeenin ytimeen.

Teksti: Mikko Korvenkari

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.