Ben Granfelt julkaisee livelevyn: – ”Muutamme maailmaa paremmaksi nuotti kerrallaan”

Ben Granfelt nauttii myös kansainvälistä suosiota kitaramusiikin ystävien parissa

Kuka muistaa vielä, miltä tuntuu olla livekonsertissa? Ben Granfeltin uuden livelevyn Live- Because We Can kuuntelun jälkeen tästä ei ole huolta. Melkein tasan kaksi vuotta sitten Helsingin Vuotalolla äänitetty livekonsertti taltioi elinvoimaisen, upeasti yhteen hitsautuneen yhtyeen aikana ”ennen koronaa”. Levy on Ben Granfeltin 19. ja samalla 4. livealbumi.
– Korona asetti myös meille haasteensa, ja koska studiotyöskentely hankaloitui, päätimme julkaista tämän konserttitaltioinnin studioalbumin sijaan. Ja se oli täysin oikea päätös. Aikana, jolloin muusikot ovat joutunut miettimään oman tekemisensä mielekkyyttä, on tämä ollut meille vahva alleviivaus sille, että tämä on sitä, missä olemme parhammillamme, herätämme juuri oikeita tunteita kuulijoissa, ja muutamme maailmaa paremmaksi nuotti kerrallaan, kertoo Granfelt levyn jukaisusta.
Levyn livekokoonpanossa rumpupatteriston takana operoi Miri Miettinen, Benin pitkäaikainen ystävä ja bändikaveri. Alakerran asioista vastaa Masa Maijanen basson varressa, sekä koskettimia ajaa Kasper Mårtenson, tuttu mies myös Amorphiksen, Mannhain ja Ensiferumin riveistä. Ben itse vastaa kitaroista ja laulusta.
Ben Granfeltin Live – Because we Can julkaistaan lokakuun 15. päivä A1 Recordsin kautta. Jakelijana Suomessa toimii Border Music. Levy on saatavilla CD- ja vinyylimuodossa, sekä kaikista digitaalisista palveluista.
Ben Granfelt on yksi suomalaisen kitarismin kirkkaimpia lähettiläitä. Kitaransoiton jo 11-vuotiaana aloittaneen artistin käsissä instrumentti taipuu laajaan kerrontaan ja musiikillisiin sävyihin. Granfelt nauttii myös kansainvälistä suosiota kitaramusiikin ystävien parissa. Granfelt on soittanut urallaan lukuisissa tunnetuissa kokoonpanoissa, kuten Leningrad Cowboys, Gringos Locos sekä Guitar Slingers. Granfelt oli myös brittiläisen Wishbone Ashin riveissä vuosia.

Ben Granfelt Band:
Ben Granfelt – Laulu, kitara
Masa Maijanen – Basso
Kasper Mårtenson – Koskettimet
Miri Miettinen – Rummut

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.