Mötley Crüe -legenda Nikki Sixxillä monta rautaa tulessa

Sixx:A.M. -yhtye syntyi ensin sivuprojektina Sixxin Heroiinipäiväkirjat -kirjan "soundtrackiä" varten. Nikki Sixx kuvassa vasemmalla.

Mötley Crüe -bändistä tuttu Nikki Sixx julkaisi tällä viikolla uudet muistelmat nuoruusvuosistaan. The First 21: How I Became Nikki Sixx -kirjassa hän käy läpi alkutaivaltaan, aikaa ennen kultalevyjä ja loppuunmyytyjä areenoita. Kirjan kylkeen on myös jo aiemmin julkaistu uusi Sixx:A.M. -single The First 21, joka on yksi viidestä uudesta biisistä, jotka tulevat löytymään perjantaina ilmestyvältä HITS-kokoelmalta. Sixx:A.M.-yhtyeesssä ovat Nikki Sixxin lisäksi mukana kitaristi DJ Ashba sekä laulaja-kitaristi-tuottaja James Michael.
Nikki Sixx – oikealta nimeltään Franklin Carlton Feranna – syntyi joulukuun 11. päivänä vuonna 1958. Frankien isä hävisi kuvioista varhaisessa vaiheessa, ja hänen aikaansa edellä mutta ongelmainen äiti kasvatti hänet yhdessä omien vanhempiensa kanssa. Metsästämisestä, kalastamisesta, tyttöjen jahtaamisesta sekä amerikkalaisesta jalkapallosta kiinnostunut Frankie löysi lopulta musiikin, ja palo soittamiseen sai nuorukaisen hyppäämään bussiin ja suuntaamaan kohti Hollywoodia.
Frank asui Los Angelesissa alkuun setänsä ja tätinsä luona, mutta oli jo pian omillaan. Päivät menivät erilaisten hanttihommien parissa (piirilevyjä valmistaessa, levy- ja viinakauppojen myyjänä, käytettyjen hehkulamppujen myyjänä…), mutta iltaisin Frank keskittyi olennaiseen. Hän liittyi ensin W.A.S.P.-legenda Blackie Lawlessin varhaiseen Sister-bändiin, mutta perusti pian jo ensimmäisen oman London-yhtyeensä, joka toimi Mötley Crüen esiasteena. Frank muutti nimensä ensin Nikki Londoniksi, sitten Nikki Nineksi ja lopulta Nikki Sixxiksi. Nikkillä oli visio yhtyeestä, joka yhdistelisi punkin, glamin sekä hard rockin suurimmaksi, teatterinomaisimmaksi sekä vastustamattomimmaksi paketiksi mitä maailma olisi koskaan nähnyt. Kovan työn, intohimon ja onnen myötä tämä visio lopulta manifestoitui todellisuudeksi.
Sixx:A.M. syntyi ensin sivuprojektina Sixxin Heroiinipäiväkirjat -kirjan ”soundtrackiä” varten. Sekä kirja että albumi olivat lopulta jättimenestyksiä, ja Sixx: A.M. jatkoi musiikin tekemistä oikeana, kiertävänä bändinä. Nyt julkaistava HITS-kokoelma toimii vastaavasti The First 21 -kirjan sisarjulkaisuna.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.