Elektropop-duo Of Wildilta uutta musiikkia, ”Honeys”-kesäbiisissä heilutellaan keskisormea kauneusihanteille

Of Wild on juuri sopinut keikkamyyntisopimuksen Live Nation Finlandin kanssa. Yhtyeen keikat on suunniteltu alkavaksi tulevana syksynä. Kuva: Kerttu Malinen

Indiekentän uusi tulokas Of Wild on julkaissut toisen singlensä Honeys tänään 13. toukokuuta. Jos debyyttisingle Lonely luo tunnelmaa yön pimeisiin hetkiin, niin tätä rap-biittien innoittamaa popkappaletta kuunnellaan aurinkoisena päivänä festivaalien etkoilla.
”Good vibes” -kesäbiisissä heilutellaan keskisormea kauneusihanteille. Ajatus kappaleeseen lähti duon omista kokemuksista – koetuista ulkonäköpaineista sekä saaduista kommenteista koskien omaa olemusta. Naissukupuolen edustajina kaksikko kiteytti teeman karvoihin mutta todellisuudessa kyse on paljon laajemmasta ilmiöstä. Kappale onkin omistettu kaikille, jotka ovat joskus elämässään kokeneet ulkopuolelta tulevia odotuksia ja paineita, ja ennen kaikkea tehneet asioita niiden perusteella eikä omasta halustaan.
– Kauneusihanteet kaipaavat kipeästi päivitystä. Tai oikeastaan mitään ihanteita ja kirjoittamattomia sääntöjä niihin liittyen ei saisi olla ollenkaan. Monimuotoisuuden pitäisi antaa kukkia rauhassa – ollaan sellaisia kun ollaan”, duo kommentoi. ”Omilta teinivuosilta on jäänyt mieleen Suosikki-lehden Bees & Honey -palsta, jossa teinitytöt huolestuneina kysyivät: ’Dear Eki, olen x cm pitkä ja painan x kg, ovatko mittani ok?’ Ulkonäköpaineet alkoivat jo tuolloin muodostua todella varhaisessa vaiheessa ja tänä päivänä some tuo vielä oman lisänsä kaikkeen”, duo jatkaa.
Of Wildin musiikki on villi ja kiehtova yhdistelmä ajoittain unenomaista, ajoittain räiskyvää elektrosävytteistä poppia. Urbaanin soundin seassa kuuluu myös ysärimusan vaikutteet ja elementit. Elektropop-duo toivoo tavoittavansa musiikillaan laajan kuulijakirjon ja tarjoavansa samaistumispintaa monille, lähtökohdista ja taustoista riippumatta. Yhtyeen debyyttisingle Lonely julkaistiin helmikuussa. Single sai kiitettävän vastaanoton ja sen myötä yhtye valittiin muun muassaYleX:n Nosteeseen.
Yhtyeen muodostavat Jenni Salminen ja Katja Tolonen, jotka tunnetaan aiemmin muun muassa kokoonpanoista The Wrecking Queens ja The Lieblings. Kaksikko on keskittynyt viime vuosina Of Wildiin, luoden hiljalleen yhtyeen omaa soundia ja uutta kokonaisuutta. Salminen ja Tolonen ovat myös indiekentällä toimivan Viestintätoimisto Rödin perustajat.
Honeys on tuotettu yhdessä Artlabin Jussi Liukkosen kanssa. Kappaleen julkaisijana toimii Bianca-Pop Music ja jakelusta vastaa Playground Music.

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.