Edith Södergranin runoista inspiroitunut Arosa Ensemble julkaisee uuden albuminsa kolmessa osassa

Art pop -yhtye Arosa Ensemble julkaisee uuden albuminsa Guld Silver Skärvor kolmessa osassa. Ulkona on jo trilogian kaksi ensimmäistä osaa (Guld ja Silver) ja kokonaisuuden viimeistelee 15. lokakuuta julkaistava Skärvor. Arosa Ensemble jatkaa kolmannella albumillaan uniikkia konseptiaan, jossa yhtye esittää Edith Södergranin runoihin sävellettyä musiikkia. Yhtyeen soundissa Södergranin lyriikka punoutuu orgaaniseen äänimaailmaan, jonka luovat akustiset ja elektroniset instrumentit sekä moniääninen laulu. Albumin tuotannosta vastaa kappaleiden säveltäjä Marja Ahlsved.
Levykokonaisuuden kolmas osa Skärvor käsittelee kaikkia Södergranin runoissa esiintyviä teemoja: elinvoimaista avaruuden täyttävää rakkautta, väistämätöntä kuoleman mysteeriä, voimakasta uudelleenmääriteltyä naiseutta, sadunomaista sisaruutta ja tulevaisuuden mystisiä sfäärejä.
Albumin ensimmäisen osa Guld julkaistiin huhtikuussa. Sen teemoja ovat rakkaus ja tulevaisuuden toiveikas odotus. Kappaleissa tulvivat valo ja kevät, uusi maailma on aivan lähellä. Elokuun lopussa julkaistu toinen osa Silver toi kokonaisuuteen mukaan tummia teemoja: kristallinkirkkaita sinisen ja mustan jään sävyjä sekä utuisia kuvia kuutamosta, kuolemasta ja peloista. Pimeydestä löytyy kuitenkin säveliä ja kokemuksia rauhasta, haaveista ja selkeydestä elämän rajallisuuden keskeltä.
Arosa Ensemble on helsinkiläinen yhtye, jonka säveltäjä Marja Ahlsved perusti vuonna 2009 esittämään Edith Södergranin runoihin sävellettyä musiikkia. Yhtyeeltä on aiemmin ilmestynyt kaksi albumia Kristall (2014) ja Granit (2019, Eclipse Music).

Arosa Ensemble

Marja Ahlsved: sävellys, sovitus, kosketinsoittimet, laulu
Heidi Kiviharju: laulu
Juhani Grönroos: kitara
Joona Hasan: kitara
Kalle Ylitalo: basso
Niklas Ahlsved: rummut

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.