Laulaja-lauluntekijä Matti julkaisi uuden singlen Viiva ja kynä: – ”Omistan tän keikoilla aina mun lapsille”

Laulaja-lauluntekijä Matti on julkaissut uuden singlen Viiva ja kynä. Alkuaan vuonna 2015 kirjoitettu kappale on kulkenut artistin mukana jo pitkään.  Vähäeleinen ja kaunis uutuuskappale on kolmas single artistin ensi vuonna julkaistavalta debyyttialbumilta.
 – Mä kirjoitin tän yhdeltä istumalta. Se oli sananvapauden päivä, ja jokin siinä sekä sen aikaisessa yhteiskunnallisessa ilmapiirissä inspiroi mua, Matti muistelee.
Sittemmin kappale on alkanut elää omaa elämäänsä. Artisti kertoo saaneensa laulusta paljon palautetta keikoilla ja kuullensa siitä monenlaisia tulkintoja. Matti kokeekin, että viime kädessä yleisö päättää, mistä laulut oikeasti kertovat.
 – Mut kutsuttiin kerran laulamaan tää kappale alttarimarssiksi eräisiin häihin. Se oli mulle itsellenikin tosi herkistävä kokemus, ja ehkä viimeistään silloin mä aloin ajatella, että tässä biisissä on muutakin, Matti pohtii.
Myös Matille itselleen kappaleen merkitys on muuttunut. Artistille laulu kytkeytyy nykyään erityisesti hänen lapsiinsa. Single äänitettiin Matin puolison ollessa viimeisillään raskaana ja artisti kertoo, että hänellä oli kiire saada kappale valmiiksi ennen synnytystä.
 – Siitä on nyt julkaisupäivänä kulunut puolisentoista vuotta, joten se silloinen kiire tietysti vähän naurattaa. Mutta saatiin biisi tehtyä, mun tytär syntyi kolme päivää äänitysten jälkeen. Nykyään mä omistan tän keikoilla aina mun lapsille, Matti sanoo.
Matti on Tampereelta Helsinkiin kotiutunut lauluntekijä ja itsenäinen artisti. Parhaillaan artisti on studiossa viimeistelemässä ensimmäistä pitkäsoittoaan.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.