Kotimaisen folkpopin nouseva nimi Pegasos julkaisee esikoisalbuminsa perjantaina

Helsinkiläisyhtye Pegasos julkaisee odotetun esikoisalbuminsa Anna vielä aikaa 21. helmikuuta 2020. Pegasos esittää suomenkielistä folkpoppia, jossa on kaikuja myös country- ja rock-musiikista. Yhtye on aiemmin julkaissut omakustanne-EP:n, jonka myötä Soundi-lehti nosti Pegasoksen innostavia, kotimaisia artisteja esittelevälle Nuoret ja raikkaat-listalleen.
Kuudesta kaveruksesta muodostuva kokoonpano on ollut pystyssä nykymuodossaan vuodesta 2016. Myös Anna vielä aikaa -levyä on tehty pitkään ja hartaudella.
– Osa kappaleista on sävelletty ja sovitettu aivan bändimme alkuaikoina, ja toiset ovat vähän uudempia. Materiaalia on kertynyt vuosien aikana paljon, joten levyn kokonaisuutta hiottiin loppuun asti huolella, levyn sävellyksistä ja sanoituksista vastaava laulaja Tuulikki Blom kertoo.
Tulevan albumin esikois- ja nimikkosingle Anna vielä aikaa nousi marraskuisen julkaisunsa jälkeen Spotifyn ja Radio Suomen soittolistoille. Kappale kuvastaa hyvin Pegasoksen teksti- ja stemmalaululähtöistä musiikkia, jonka sovittamiseen koko yhtye osallistuu yhdessä.
– Meillä on soft spot eeppisiin sovituksiin, joissa on valtavasti instrumentteja ja stemmoja, yhtye paljastaa.
– Kappaleiden sanoitukset kuvaavat runollisesti ihmisen tapoja etsiä paikkaansa muuttuvassa maailmassa.
Anna vielä aikaa -albumin tuottajana, äänittäjänä ja miksaajana on toiminut kriitikoiden ylistämän Pimeys-yhtyeen laulaja-lauluntekijä Pekka Nisu. Levyn kymmenen kappaletta äänitettiin ja miksattiin Kvark-studioilla Helsingissä.
Pegasoksen sainaus Suomen Musiikille vahvistui viime kesänä, esikoisalbumin ollessa vielä viimeistä silausta vaille valmis. Levy-yhtiön perustaja Kari Hynninen kertoo pitäneensä yhtyettä silmällä jo vuosien ajan.
– Viime kesänä bändi laittoi minulle kuunneltavaksi levynsä, ja se oli mielettömän hyvä! Tuulikin sävellykset ja sanoitukset ovat mahtavia, ja uskon niiden koskettavan suomalaisia, Hynninen toteaa.
Anna vielä aikaa -albumin julkistusta juhlitaan Korjaamon Kulmasalissa perjantaina 6. maaliskuuta.’

Pegasos Spotifyssä

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.