Sampsa Astalan Kaikilla on taas kivaa -sinkku on aikamatka Lordin livebändin syntyhistoriaan

Sampsa Astala soitti Lordissa rumpuja ja tekee nykyään uraa suomenkielisen musiikin parissa. Kuvaaja: Ville Juurikkala

Toivottavasti pian taas päästään todistamaan vanhojen ystävien kohtaamisia, mutta mitä siitä seuraa? Siitä on juuri kyse Sampsa Astalan tänään julkaistulla Kaikilla on taas kivaa -singlellä, joka kertoo löyhästi Astalan omaan elämään liittyvän tarinan. Toisin kuin Mikan faijan BMW:ssä, tällä samanhenkisellä tarinalla on onneksi onnellinen loppu. Biisin tuotti muun muassa Juha Tapiolle, Elastiselle ja Suvi Teräsniskalle biisejä virkannut Janne Oinas.
Sampsa toteaa, että biisin tarinassa on toki käytetty osin aika lailla värikynää, mutta osa on ihan totta:
– Kappaleessa mainitaan muun muassa, että kaverukset tutustuivat Kissin keikalla. Se pitää paikkansa Lordi-yhtyeen tarinassa, missä soitin rumpuja kymmenisen vuotta. Lordin ensimmäinen livekokoonpano todella tapasi toisensa vuonna 1996 Kissin keikkareissulla Tukholmaan, Sampsa muistelee.
Kaikki muut tarinan hahmot ovat saaneet uudet nimet paitsi Niko eli Niko Hurme, joka on soittanut bassoa Sampsan rinnalla jo vuodesta 1995. ”Niksu” soitti myös Lordissa vuosina 2002–2005 sekä Sampsan myöhemmin liidaamassa Stala & So. -yhtyeessä. Hän on myös ollut mukana koko Sampsan soolouran ja soittaa Sampsa Astala ja Qma -yhtyeessä niin ikään ex-lordilaisen Leena Peisan ohella.
– Niksu on mun luottobasisti, veriveli ja paras kaveri. Meillä on alusta asti ollut semmonen yhteys, mitä en ole muiden kanssa löytänyt. Vaikka tässä tehdäänkin mun soolojuttua, niin Niksu on erittäin tärkeä osa tätä koko palettia, Sampsa kertoo ja lisää:
”Ajatus biisin teemasta tuli siitä, kun jollain keikka matkalla puhuttiin Niksun kanssa siitä, että todella usein keikan jälkeen joku äijä tulee pienessä sievässä tilittämään, että kyllä minäkin silloin nuorempana vähän soittelin bassoa tai kitaraa. Mutta sitten tuli työt, perhe tai mikä tahansa, mikä sai myymään kamat. Kai multa puuttuu joku kromosomi, koska mulle musan tekeminen on ollut niin itsestään selvää, että perheet on jäänyt perustamatta ja oikeat työtkin tosi vähälle, Sampsa naurahtaa.
Kaikilla on taas kivaa -singlessä voi aistia vaikutteita esimerkiksi Bryan Adamsin tai Foreignerin tuotannosta. Kappale on samalla esimakua myöhemmin tänä vuonna julkaistavalta Sampsa Astalan ensimmäiseltä sooloalbumilta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.