Myllykoski pitää yllä Suomirockin perinteitä

Vuonna 2016 perustetun Myllykoski-bändin ura on käynnistynyt varsin suotuisissa tuulissa

Hyviä uusia Suomirockbändejä ei ole viime vuosina kovin montaa tullut. Nyt kuitenkin Helsingin suunnalta kuuluu kummia. Myllykoski-niminen yhtye on vastaus monen musadiggarin haaveisiin löytää uusi rockbändi, mikä saa jalan vipattamaan. Myllykoski perustettiin vuonna 2016 ja bändin ura on käynnistynyt varsin suotuisissa tuulissa. Soundin kaltainen arvovaltainen musiikkilehti on noteerannut Myllykosken uudet julkaisut ja lisäksi maineikas ohjelmatoimisto Dex Viihde halusi Myllykosken keikkamyyntilistoillensa.
Yhtye on toistaiseksi julkaissut kolme biisiä. Uudeksi bändiksi biisimateriaali on todella vahvaa ja kypsän kuuloista. Esimerkiksi allekirjoittanut oli pudota tuolilta, kun kuuli ensimmäisen kerran bändin uusimman sinkkubiisin Missä Matias on?
Ei siis ihme, että Myllykoski on saanut huomiota osakseen heti bändin taipaleen alkumetreillä.
Tulevaisuuteen Myllykoski katsoo nöyränä mutta toiveikkaana. Tarkoitus on valloittaa ahkeralla työnteolla suomalaisten sydämet ja pitää samalla Suomirockin lippua korkealla.
– Meillä on vanhanliiton asenne tähän hommaan. Tulemme ensi keväästä lähtien heittämään niin paljon kuin mahdollista keikkaa myös muualla kuin Helsingin suunnalla. On mahtavaa päästä keikkailemaan maakuntiin. Soitamme ja esiinnymme keikoilla sillä asenteella, että tulemme varmasti jäämään jokaisen ihmisen mieleen, joka on tullut keikkaa katsomaan. Kylä kylältä voitamme ihmiset puolellemme. Oikotietä onneen ei ole, vaan suosio saavutetaan kovalla työnteolla, sanoo bändin keulahahmo Ville Myllykoski.


Myllykosken suunnitelmana on edetä ainakin aluksi biisi kerrallaan. Toki pitkäsoiton äänittäminen on haaveena. Siitä voi odottaa timanttista lättyä.
– Meidän bändissä on sellainen alkuvoimainen kemia soittajien kesken. Heti ensimmäisistä treeneistä lähtien yhteissoittomme lähti rullaamaan upeasti.  Biisit ovat minun tekemiäni, mutta bändin kesken soittamalla niistä on muodostunut sellaisia kuin ne nyt ovat.
Laulaja Ville Myllykosken lisäksi yhtyeessä vaikuttavat Petri Kytö (syntetisaattorit), Miko Tekoniemi (kitara), Juha Pöysä (bassokitara) ja Juhana Kiiski (rummut).
– Lähtökohdat olivat hyvät jo bändin perustamisvaiheessa. Kysyin mukaan soittajia, jotka tiesin todella hyviksi. Me olemme kaikki ammattimuusikoita, joten vaikka bändi on uusi, niin soittajilla on vankkaa osaamaista taustalla.
Myllykoski tulee taatusti uppoamaan esimerkiksi Hassisen Koneen tai vaikka Eppu Normaalin vanhoille faneille. Bändi on operoimassa vaativalla maaperällä. Perinteet velvoittavat, sillä Suomirockissa on tunnetusti vuosien varrella ollut laatua, leveyttä ja syvyyttä.
– Näen meidän edustavan Suomirockin uutta aaltoa. Meidän tehtävänä on ylläpitää sen perinteitä.
Ville Myllykoski kertoo, että hänen suurin esikuva on Olavi Uusivirta.
– Varsinkin live-esiintyjänä hän on aivan mahtava. Juuri samalla tavalla minäkin haluan aina antaa kaikkeni lavalla. Musiikintekijänä diggailen esimerkiksi Anssi Kelan ja Egotripin meininkiä ja miksei Tehosekoitintakin, vaikka olinkin Tehiksen kulta-aikoina niin nuori, että kuuntelin silloin lähinnä Fröbelin Palikoita, Ville Myllykoski nauraa.
– Pidän myös paljon Rauli Badding Somerjoesta, jonka herkkyys ja musikaalisuus on aivan omaa luokkaansa.
Ja sitten lopuksi se kysymys, mihin varmasti moni lukija haluaa vastauksen. Liittyykö bändin nimi jotenkin äskettäin menehtyneeseen muusikkolegendaan Pekka Myllykoskeen?
– Pekka Myllykoskeen ei ole muuta yhtymäkohtaa kuin sama sukunimi. Käsittääkseni ei olla samaa sukua nimestä huolimatta. Hieno mies kuitenkin.

Teksti: Mikko Korvenkari
Kuva: Ville Huuri

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.